Militāro mācību ciklā "Namejs 2019" sākas rezerves karavīru apmācības (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Militārās mācības "Namejs 2018"
Militārās mācības "Namejs 2018" Foto: Evija Trifanova / LETA

Nacionālie bruņotie spēki sestdien, 7. septembrī, sāk rezerves karavīru militāro apmācību, kas līdz 6. oktobrim notiks militāro mācību ciklā "Namejs 2019", aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Militārajās mācībās pārbaudīs un pilnveidos rezerves karavīru iegūtās iemaņas un zināšanas veikt tiešos amata pienākumus vienības uzdevumu izpildē.

Apmācībā piedalīsies rezerves karavīri, kuri brīvprātīgi izteica vēlmi piedalīties militārajās mācībās. Savukārt tie rezerves karavīri, kuri šogad pabeidza rezervistu militārās apmācības kursu, pēc kura sekmīgas pabeigšanas viņus ieskaitīja bruņoto spēku rezervē, apmācībā piedalījās jau militāro mācību "Wise Adder" laikā.

Jau ziņots, ka no 12. augusta līdz 6. oktobrim notiek bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2019", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi, tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Militāro mācību ciklā vienotā scenārijā apvienotas bruņoto spēku vienību rudens lauka taktiskās mācības, tostarp Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes mācības "Sudraba bulta", Zemessardzes brigāžu mācības "Zobens", Gaisa spēku mācības "Gaisa dūre", Jūras spēku mācības "Flotex", Mācību pavēlniecības mācības "Wise Adder", Štāba bataljona mācības "Zibens" un Militārās policijas mācības "Kodols".

Tajās piedalās Latvijas un sabiedroto spēku karavīri, zemessargi un rezerves karavīri, kā arī Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - policisti un robežsargi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu