Mediji: Tūrists no Latvijas gājis bojā jūrā Kaļiņingradas apgabalā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Kaļiņingradas apgabala kūrortpilsētā Zeļenograda vilnis no mola jūrā aizskalojis kādu vīrieti. Krievu mediji vēsta, ka tūrists, kuru neizdevās izglābt, bijis no Latvijas, vēsta laikraksts "Jaunā Kaļiņingrada", atsaucoties uz vietējo iedzīvotāju, kura kļuvusi par traģēdijas aculiecinieku.

Aculieciniece stāsta, ka bojāgājušais no Latvijas atpūties Kaļiņingradas apgabalā kopā ar tūristu grupu, kurai svētdien, 15. septembrī, bija jādodas prom.

"Es piezvanīju 112. Viņi man paziņoja, ka par notikušo jau ir informēti un uz notikuma vietu ir izbraukusi ātrās palīdzības brigāde. Pēs aptuveni piecām minūtēm man atzvanīja ārsts un precizēja notikuma vietu. Visi cilvēki, kuri atradās uz mola, vienkārši skatījās, kā cilvēks kļūst bezspēcīgs un iet bojā. Pēkšņi viņš kļuva kā plāna lupatiņa viļņos," sociālajā tīklā "Facebook" raksta aculieciniece.

"Nedaudz vēlāk, viens no latviešiem atrada virvi un izvilka vīrieti. Ātrā palīdzība līdz tam brīdim vēl nebija ieradusies. No glābšanas diensta pienāca vīrietis bez jebkāda inventāra. Ko viņš varēja izdarīt? Kā palīdzēt? Arī ātrā palīdzība nevarēja atbraukt līdz notikuma vietai, jo tā nevarēja tikt cauri Zeļenogradas sanatorijas vārtiem. Kad ieradās mediķi, viņi konstatēja vīrieša nāvi," raksta sieviete.

"Kāpēc vētras laikā cilvēkiem ir atļauts atrasties uz mola, kur jebkurā brīdī var uznākt spēcīgs vilnis, kas var ieraut cilvēku jūrā? Kāpēc nekur nav pieejams glābšanas riņķis? Kāpēc Zeļenogradas glābšanas dienests nav aprīkots ar visu nepieciešamo, lai veiksmīgi izglābtu cilvēkam dzīvību," šādus jautājums uzdevusi notikuma aculieciniece.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu