Raidījums: ZZS un "Saskaņas" deputāti Jūrmalā atļauj Kargina ģimenei celt viesu namu pašā jūras krastā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA / LETA

Augusta beigās Jūrmalas dome lēmusi atļaut būvēt kādu kūrorta ēku kāpu zonā. Nereti dārgas apartamentu mājas uzceltas, slēpjoties aiz viesu namiem. Šoreiz to būvēs eksbaņķiera Valērija Kargina ģimenei piederošā kompānija "Adlera", vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga". 

Augusta beigās Jūrmalas domei bija jāskata jautājums, vai ļaut uz eksbaņķiera Valērija Kargina ģimenei piederoša zemes gabala Bulduros celt pansiju vai viesu namu. Lēmumu apbūvēt kāpas līdzās villai "Adlera" faktiski izlēma jau iepriekšējā dome. Kāpu apbūve sniegs arī jaunas darba vietas.

Līdzšinējie piemēri gan rāda, ka viesu nami izmantoti kā aizsegs zaļo zonu samazināšanai, lai uzceltos dzīvokļus vēlāk iztirgotu kā domājamās daļas. No uzbūvētajiem šādiem objektiem Jūrmalā tikai trīs darbojas kā reālas viesnīcas.

Kamēr Jūrmalas vicemērs attīstības jautājumos Ņikita Ņikiforovs nevar paskaidrot, kā tiks kontrolēts, ka tā būs kūrorta būve ar darba vietām. Vietējie iedzīvotāji zin stāstīt, ka Jaundubultos top grezna privātmāja, kas it kā domāta pašam Ņikiforovam. Vicemērs gan uzsver, ka  īpašums ir uz viņa šķirtās sievas vārda un viņš par to neko nezinot.

Īpašumu bijusī sieva Jeļena Rjazanska iegādājusies pērnā gada oktobrī par 60 000 eiro. Tā kā tas nav ieķīlāts bankā, tas rada jautājumus, par kādu naudu top šī jaunbūve.

Ņikiforovs uz "Nekā Personīg" žurnālistu jautājumiem nevēlas atbildēt, vien skaidri norāda, ka māja, kas top Jaundubultos nepieder viņam un dzīvot viņš tur negrasās.

Jeļena Rjazanska ir uzņēmēja Borisa Rjazanska meita. Rjazanskis padomju gados dienēja Afganistānā it kā GRU pārvaldes uzdevumā. Pēc atgriešanās, viņš dzīvoja Jūrmalā smalkā mājā līdz KNAB viņu pieķēra sakaros ar Jūrmalas prokurori Irinu Bogdanovu, kurai viņš deva kukuli par kādas lietas izbeigšanu.

2014. Saeimas vēlēšanu gadā Ņikiforovs savā amatpersonas deklarācijā Rjazansku vairs nenorādīja kā savu dzīvesbiedri. Tas sakrīt ar laiku, kad Rjazanskas tēvu tiesāja un prasīja piemērot reālu cietumsodu, ko daļēji viņš arī izcieta. Šī informācija varēja Rjazanska znotam Ņikiforovam radīt negatīvu fonu pirms izšķirošajām politiskajām cīņām.

Rjazanskis nodarbojās arī ar īpašumu attīstīšanu un pārvaldīšanu. Vienu brīdi viņš nonāca konfliktos un tagad no viņiem piedzen parādus par diviem dzīvokļiem.

Biedrības "Meža nams 27" pārstāvis Juris Valdovskis raidījumam norāda, ka Rjazanskas kundzes gadījumā parāds sasniedz 1300 eiro, "Konkordijas" gadījumā nedaudz virs 2 000 eiro. Kā izrādas tad arī pēc prasības celšanas tiesā, prasības summa ir vēl pieaugusi. Uz jautājumu vai strīdnieki turpina uzturēties šajos īpašumos Valdosvkis atklāj:

"Turpina uzturēties, dzīvot un saņemt komunālos pakalpojumus, biedrība, protams, cer, ka tiesas ceļā šis jautājums tiks atrisināts."

Pēc Rjazanskas kaimiņu stāstītā vienā dzīvoklī kopā ar Rjazansku Meža prospektā mitinās arī Jūrmalas vicemērs. Kaimiņi stāsta, ka pāri ikdienā arī redz kopā.

"Es par viņu šķiršanos neko nezinu. Es tikai zinu, ka visa ģimene Ņikita Ņikoforovs, Jeļena Rjazanska un viņu bērni dzīvo šajā mājā. Es šeit dzīvoju devīto gadu un viņi te vienmēr ir dzīvojuši! Cik es viņus redzu, viņi ir kopā un izskatās laba un draudzīga ģimene," saka kaimiņiene.

Arī kāds Kaimiņš, kurš ne īpaši vēlas apspriest cilvēku privāto dzīvi uzsver, ka šis pāris dzīvo kopā.

"Viņi dzīvo kopā! Tas nevienam nav nekāds noslēpums! Viņi ir kopā kā vīrs un sieva. Bet es nevēlos to apspriest," norāda kaimiņš Igors.

Rjazanska ziedojusi vīra pārstāvētajam politiskajam spēkam "Saskaņa" 250 eiro. Sociālajos tīklos dalās ar Ņikiforova politiskajiem uzsaukumiem un kopīgām bldēm. Pie ģimenes statusa norādīts: precējusies. Publiskās datu bāzēs kā spēkā esošs joprojām parādās Rjazanskas un Ņikiforova laulības līgums.

Kad raidījums sazvana Jeļenu Rjazansku un uzdod jautājumu par Baltezera ielas īpašumu Jūrmalā, viņa skaidri norāda, ka uz jautājumiem neatbildēs. pēc atkārtotiem jautājumiem par Ņikiforovu laulību, vicemērs norāda, ka neatbildēs uz jautājumiem, kas skar privāto dzīvi.

"Uzdodiet man jautājumus par Jūrmalu, par Jūrmalas attīstību, par mūsu plāniem, par to, kas ir padarīts. Lūdzu, es varu atbildēt. Es varu VID atskaitīties par saviem līdzekļiem. Ko es arī daru, sniedzot gan deklarāciju, gan valsts amatpersonas deklarāciju," uzsver vicemērs.

Raidījums norāda, ka Ņikiforovs nav deklarējis nevienu īpašumu. Pārdota arī automašīna "Lexus", "Harley Davidson" motocikls un ūdens motocikls, ko vēl pirms pāris gadiem viņš norādīja savā īpašumā. Toties jaunajam vicemēram šajā pavasarī Jūrmalas dome piešķīrusi šī gada "Volkswagen Passat", ar īpašu aprīkojumu, kura cena tirgū ir līdz pat 45 000 eiro.

Raidījuma žurnālisti arī iztaujājuši Ņikiforovu par dārgo automašīnu, ko viņam piešķīrusi pašvaldība. Uz šāda veida jautājumu vicemērs norāda, ka tas ir diezgan pašsaprotami, ka viņam tiek izsniegts auto darba vajadzībām.

"Es te strādāju. Jūs zināt, ja, Jūrmala ir 26 km gara. Man ir jāpārvietojas. Tas ir diezgan loģiski, vai ne," atbild Ņikiforovs.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu