Policisti Ķengaragā notvēruši kādu svilinātāju, kas jau četras reizes aizdedzinājis kāpņu telpu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook/ Valsts policija

Naktī uz sestdienu, 14. septembri, Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki aizturēja kādu vīrieti, kurš jau ceturto reizi savas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā izraisīja ugunsgrēku, vēsta Valsts policija (VP) sociālajā tīklā "Facebook".

Valsts policijā jau iepriekš bija saņemta informācija, ka konkrētajā mājā Ilūkstes ielā, iespējams, ir notikusi ļaunprātīga dedzināšana, tāpēc likumsargi uzsāka izmeklēšanu, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Veicot mērķtiecīgu darbu un intensīvi strādājot, pagājušajā sestdienā, 14. septembrī, Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti aizturēja iespējamo vainīgo personu, kura jau ceturto reizi bija izraisījusi ugunsgrēku savas mājas kāpņu telpā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 1991. gadā dzimušais aizturētais vīrietis aizdedzinājis kāpņu telpu, izmantojot šķiltavas un viegli uzliesmojošu šķidrumu. Vīrietis policistiem paskaidroja, ka šādi rīkojies, jo viņam esot problēmas ģimenē.

Tāpat vīrietis atzinies analoģiskos noziegumos, ko izdarījis šī gada janvārī, un likumsargi šobrīd pārbauda sniegtās informācijas patiesumu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vakar, 15. septembrī, tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu