Džonsons sola izstāties no ES līdz oktobra beigām - ar vai bez vienošanās (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien, 16. septembrī, paziņojis, ka ievēros likumu, bet nodrošinās valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) līdz oktobra beigām - ar vai bez vienošanās.

Lielbritānijas parlaments ir pieņēmis likumu, kas pieprasa premjerministram lūgt ES atlikt breksitu, ja līdz 19. oktobrim netiks panākta vienošanās par izstāšanos.

Taču britu mediji vēsta, ka Džonsona komanda pēta, kā iespējams šo likumu apiet.

Jautāts, kā viņam tas izdosies, Džonsons intervijā britu raidorganizācijai BBC sacīja, ka ievēros konstitūciju un pakļausies likumiem, bet breksits notiks 31. oktobrī.

Premjerministrs uzsvēra, ka cilvēkiem jāsaprot, ka Lielbritānija nepagarinās breksitu un izstāsies 31. oktobrī - ar vai bez vienošanās.

Taču Džonsons neatklāja, kā izvairīsies no nepieciešamības lūgt pagarinājumu, ja vienošanās par breksitu netiks panākta.

Jautāts, vai Lielbritānija ir stabila valsts vai ieslīgusi haosā, Džonsons sacīja, ka tā ir "ārkārtīgi stabila".

"Ir vienkārši muļķīgi domāt, ka demokrātija Lielbritānijā ir kaut kādā veidā apdraudēta vai Lielbritānijas ekonomika ir kaut kādā veidā apdraudēta," sacīja premjerministrs.

"Mēs ejam cauri konstitucionālas pielāgošanās periodam, ko izraisījis cilvēku lēmums pamest ES. Vienmēr bija skaidrs, ka tas būs loģistiski un praktiski sarežģīti (..), bet mēs to paveiksim un mēs to paveiksim līdz 31. oktobrim," norādīja Džonsons.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu