"Konkrētā ceha darbība ir apturēta, līdz viņi paņems lupatu un to izmazgās." PVD par "Jelgavas augļiem"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Līdz otrdienai, 17.septembri, zarnu infekcijas simptomi novēroti vēl astoņiem bērniem no Siguldas puses. Tas nozīmē, ka kopumā saslimuši jau 32 cilvēki, tostarp 28 bērni un četri pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki, vēsta LNT Ziņas.

Atbildīgās iestādes aizvien turpina meklēt zarnu infekcijas izplatības cēloni. Šobrīd saistībā ar nopietniem higiēnas prasību pārkāpumiem Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apturējis dārzeņu pārstādes ceha darbību Jelgavā.

» Izmeklējot zarnu infekcijas izplatības cēloni Siguldā, PVD apturējis dārzeņu pārstādes ceha darbību Jelgavā

Uzņēmums "Jelgavas augļi" grieztos dārzeņus piegādāja arī Siguldas bērnudārzu ēdinātājam. Dārzeņu ceha darbība pirmdien apturēta, jo tur konstatēja nopietnus higiēnas pārkāpumus.

PVD ģenerāldirektors Māris Balodis raidījumam norāda: "Šie produkti, piemēram, burkāni vairs netiek ne mazgāti, ne termiski apstrādāti. Tas nozīmē, ka viss, kas uz burkāniem, nonāk bērna vēderā.

Ņemot vērā, ka inspekcijas brīdī telpa bija netīra, grīdas netīras un spaiņi, kuros jau bija nomazgātie produkti, netīri, tika pieņemts lēmums – konkrētā ceha darbību apturēt, līdz viņi paņems lupatu un šo cehu izmazgās. Tiklīdz būs tīrs, atļausim viņiem atsākt darbību."

PVD gan norāda, ka šobrīd vēl nevienu no pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem nevar vainot ar Siguldas saslimšanas gadījumiem, jo pierādījumus var gūt tikai, veicot analīzes.

» 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu