Austrālijā vīrietis divas dienas rāpo pēc palīdzības, jo pārgājienā salauzis kāju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Austrālijā kāds vīrietis, kurš devies pārgājienā krūmājos, salauzis kāju un divas dienas rāpojis pēc palīdzības, vēsta BBC.

Svētdien, 15. septembrī, 54 gadus vecais Nīls Pārkers devies pārgājienā netālu no Brisbenas. Pārgājienā viņš paslīdēja un nokrita no aptuveni sešus metrus augsta ūdenskrituma. Kritienā viņš salauza kāju un rokas locītavu.

"Es nokritu no 20 pēdu augstuma, atsitos pret lielu akmeni un piezemējos ūdenī. Pēc tam es sapratu, ka vienīgais veids, kā izdzīvot ir glābt sevi," notikušo komentējis cietušais.

Ņemot vērā to, ka Nīls pazaudēja savu telefonu, viņš nolēma pats saviem spēkiem aizkļūt līdz kādai atklātai vietai, kur viņu varētu pamanīt glābēji.

Vīrietis aptuveni trīs kilometru garo ceļu veica divas dienas, jo lauztās kājas dēļ viņš bija spiests rāpot.

"Pēc katra pusotra metra man vajadzēja atpūsties. Es nespēju tam noticēt. Man vajadzēja pārvarēt tikai trīs kilometrus, bet tas prasīja veselas divas dienas un man likās, ka es nekad to neizdarīšu," atminas Nīls.

Austrālietim somā līdzi bija proteīna batoniņi, konfektes un rieksti. Par laimi, viņam bija kur dabūt ūdeni. Tāpat somā bijusi arī pirmās palīdzības aptieciņa, kas palīdzēja arī šajā situācijā.

"Man bija pretsāpju tabletes - panadols un nurofens. Es tās dzēru, kad mani māca spēcīgas sāpes. Tūrisma klubā man bieži jautāja par to, kāpēc es katru reizi braucu ar 10 kilogramu smagu somu. Lūk, šādam gadījumam."

Kā stāsta pats austrālietis, viņš ļoti daudz domājis par ģimeni.

Pazudušā tūrista meklējumi sākās pirmdien, bet otrdien, 17. septembrī, viņu pamanīja helikoptera patrulējošie glābēji un nogādāja slimnīcā.

Slimnīcā Pārkers pastāstīja, ka, pateicoties atrastiem koka sprunguļiem un bintei, kas bija somā, viņam izdevās aptīt kāju un to nostiprināt.

"Tas nebija atvērts lūzums. Āda bija vesela, bet parādījās 20 līdz 23 centimetru lielas čūlas. Man nācās rāpot un vilkt savu kāju, kas svēra ļoti daudz," stāsta Nīls.

"Es ļoti uztraucos, jo es nevienam neteicu kurp dodos. Es nevarēju paziņot, kur atrodos. Es esmu gājis ļoti bīstamos pārgājienos, bet vienmēr esmu izvairījies no traumām. Šoreiz es gribēju pieveikt trīs stundu treniņa maršrutu un salūzu," atzīst Pārkers.

Ķirurģe - ortopēde Nikola Vorda Austrālijas televīzijas kanālam uzsvēra, ka Pārkers jūtas lieliski, bet uzsvēra, ka atveseļošanās process aizņems aptuveni divus mēnešus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu