Šturmēšanas diena vai mūzikas festivāls? Cilvēki pulcējas NLO nostāstu apvītajā 51. zonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Jūlija sākumā vairāk nekā viens miljons cilvēku bija pierakstījušies sociālajā vietnē "Facebook" izveidotā pasākumā, lai šturmētu slepeno ASV militāro 51. zonu un noskaidrotu, vai tajā ir pierādījumi par citplanētiešiem. Tagad tā diena ir pienākusi un ASV militārās bāzes teritorijā jau ir ieradušies reportieri un mūzikas cienītāji, bet nevis tāpēc, lai uzbruktu militārajai bāzei, bet gan tāpēc, ka tur norisināsies vērienīgs mūzikas festivāls "Alienstock".

10 tūkstošu kvadrātkilometru lielā teritorija Nevadas tuksnesī jau sen ir saistīta ar NLO sazvērestības teorijām. Amerikāņi uzskata, ka tā ir vieta, kur ASV valdība slēpj pierādījumus par citplanētiešu eksistenci. Tiesa, valdība šādas runas vienmēr ir noraidījusi.

Sociālajā tīklā "Facebook" pasākumu izveidoja 20 gadus vecs students no Kalifornijas. Viņš bija domājis tikai pajokot, taču kampaņa ātri vien ieguva visa interneta uzmanību, aktīvistiem radot detalizētu plānu, kā ieņemt 51. zonu.

Militārās bāzes šturmēšanas plāns aprāvās tad, kad ASV valdība piedraudēja sodīt ar naudassodu ikvienu, kurš mēģinās to darīt.

Pēc pieejamās informācijas piektdien, 20. septembrī, militārajā bāzē šturmēšana, visticamāk, nenotiks. Patlaban Nevadas tuksnesī pulcējas vairāki reportieri un mūzikas cienītāji, jo netālu no militārās teritorijas bāzes norisināsies mūzikas festivāls "Alienstock".

Pārbaudot saiti, kas iepriekš veda uz šturmēšanas pasākumu, izrādās, tā it pārveidota un tagad tā ved mūzikas festivālu "Alienstock".

Viens no reportieriem stāsta, ka teritorijā jau ir ieradušies vairāki cilvēki ar kemperiem un teltīm, jo šajā zonā nav ne viesnīcu, ne hosteļu. Plānots, ka pasākumā varētu ierasties aptuveni 30 000 cilvēku.

Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP / Scanpix
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu