Dienvidkorejā ārsta kļūdas dēļ nepareizajai pacientei veic abortu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Dienvidkorejas policija uzsākusi izmeklēšanu pēc tam, kad ārsts kļūdas pēc pacientei veicis abortu, ziņo CNN.

7. augustā, sieviete, kura bija sestajā grūtniecības nedēļā, devās uz klīniku valsts galvaspilsētā Seulā. Klīnikā sajauca pacientu kartītes un neviens nepārbaudīja sievietes datus, kā rezultātā nepareizajai pacientei veikts aborts, paziņojusi policija. 

Pret procedūras galveno ārstu un medmāsu uzsākta izmeklēšana, un drīz lietu plāno nosūtīt prokuroratūrai. 

"Gan ārsts, gan medmāsa savu vainu atzīst," ziņo policija. Abi ir apsūdzēti nolaidībā, kā rezultātā cietušajam radušies smagi miesas bojājumi.

Dienvidkorejas ziņu aģentūru "Yonhap" vēsta, ka paciente bija ieradusies klīnikā, lai saņemtu uzturvielu injekciju. Medmāsa pacientei ievadījusi anestēziju, nepārliecinoties par viņas identitāti. To pašu izdarījis arī ārsts, turpinot pacientes "aprūpi", veicot abortu. Pacientei nebija jausmas par notiekošo.

Pirmdien, 21. septembrī policija paziņojusi par izmeklēšanas sākšanu. 

Šogad aprīlī, Dienvidkorejā tika lemts par labu aborta legalizēšanai. Valsts konstitucionālā tiesa lēmusi, ka likumdevējiem jāpārskata esošie likumi līdz 2020. gada 31. decembrim. 

Šībrīža likumi nosaka, aborts valstī ir nelegāls, un teorētiski par tā veikšanu var sodīt ar ieslodzījumu līdz pat vienam gadam. Pastāv izņēmumi, kad, piemēram, vecākiem ir iedzimtas slimības, kas var tikt pārmantotas, grūtniecība iestājusies izvarošanas vai incesta gadījumā vai arī auglis apdraud mātes dzīvību. 

Pagājušogad Dienvidkorejā tikuši izdarīti apmēram 50 tūkstoši abortu, ziņo valsts Veselības ministrija. Iespējams, ka reālais skaitlis ir daudz lielāks, ņemot vēra, ka aborti tiek veikti nelegāli. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu