Oficiāli: Gudļevskis un Berjlunds pametīs Rīgas "Dinamo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Paula Čurkste/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dianmo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pirmdien sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" (LA) atklāja, ka Latvijas komandā vairs nespēlēs vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Jākobs Berjlunds.

Savickis norādīja, ka pieņemtais lēmums nav bijis viegls, bet Gudļevska nestabilais sniegums bijis neapmierinošs.

"Varu apstiprināt, ka Gudļevskis un Berjlunds vairs nebūs "Dinamo". Šovakar pret "SKA" vārtos stāvēs Andrejs Makarovs, bet otrs vārtsargs būs Aleksandrs Salāks, kurš jau ir ieradies Rīgā," stāstīja Savickis. "Paskatīsimies, kādā ir forma un kad varētu spēlēt, bet līgums noslēgts līdz sezonas beigām."

Gudļevskis šosezon laukumā devās deviņās no desmit spēlēm, atvairot vien 86,3% metienu, vidēji ielaižot 3,45 vārtus spēlē. Tikmēr Berjlunds astoņās spēlēs izcēlās ar trim gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Lai arī Berjlunda sniegums nebija tik vājš, galvenais treneris Ģirts Ankipāns iepriekš jau vairākkārt norādīja, ka spēlētājam bijušas problēmas aprast ar KHL spēles stilu un citām specifikām.

"Dinamo" rīcībā patlaban ir trīs vārtsargi, jo savu pozīciju saglabājis Maksims Tretjaks, tomēr Savickis neslēpa, ka tuvākajā laikā vienību varētu pamest vēl kāds spēlētājs.

"Šobrīd konkrētāk negribētu atklāt. Šovakar spēlējam, rīt būs padomes sēde un ir izdomāti vairāki tālākie soļi," noslēpumains bija Savickis. "Meklējam arī kādu uzbrucēju - izskatām kandidātus. Komandu veidosim pamatīgāku - ar izmaiņām, ko pieprasa dzīve."

Savickis sarunā ar LA arī uzsvēra, ka Ankipāns par savu amatu vēl var būt drošs, jo kluba vadība viņam pilnībā uzticoties.

Pirmdien "Dinamo" mājās plkst.19.30 tiksies ar titulēto Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas "Dinamo" desmit spēlēs ieguvusi vien sešus punktus, ieņemot pēdējo vietu Rietumu konferencē. Komanda jau devusies divos izbraukumos, kuros kopumā aizvadīja sešas spēles, tomēr pie punktiem tikt neizdevās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu