Purvciemā topošais tirdzniecības centrs "Lidl" varētu apdraudēt ceļu satiksmes drošību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BNS foto/LETA

Jaunais tirdzniecības centrs "Lidl", kas atradīsies Rīgā Dzelzavas ielā, būtiski izmainīšot infrastruktūru un nākotnes risinājums var apdraudēt satiksmes drošību. Ar šādiem argumentiem vietējie iedzīvotāji apstrīdējuši būvatļauju, uz ko Pilsētas attīstības departaments negribīgi sola pieņemt lēmumu līdz 11. oktobrim, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Pavasarī apkaimes iedzīvotāji cēluši pretenzijas pret to, ka būvnieki viņu mājas priekšā grasās izcirst kokus un zaļo zonu nolīdzināt līdz ar zemi. Rīdzinieku protesti neko nedeva, un tagad Dzelzavas un Ilūkstes ielas krustojumā jau ir būvlaukums, kurā pārskatāmā nākotnē vajadzētu atvērties jaunam tirdzniecības centram, jo veikala attīstītāji ir saņēmuši būvatļauju, atklāj raidījums.

Kāds vietējais iedzīvotājs raidījumam norādīja, ka pie "Lidl" kompleksa ir paredzēta iebrauktuve un izbrauktuve smagajām automašīnām uz preču piegādes zonu, turpat ir krustojums ar intensīvu satiksmi, iespējams, kad būs "Lidl", satiksme būs vēl intensīvāka.

Turpat ir gājēju pāreja, nedaudz tālāk sabiedriskā transporta pietura, turpat ir vieta, lai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā. Turklāt vēl viens būvprojekts paredz, ka nedaudz tālāk izbūvēs vēl vienu vietu, kur apgriezties braukšanai pretējā virzienā.

Vietējie iedzīvotāji uztraucas, ka gadījumā, ja paredzētās iebrauktuves uz un no veikala izbūvēs, kā paredz projekts, attiecīgajā krustojumā sākšoties pamatīgs haoss - gan autovadītāju, gan gājēju drošība būšot apdraudēta.

Kādam no vietējajiem ir Ceļu satiksmes drošības direkcijas Ceļu drošības audita atzinums, kurā teikts "konstatēti vairāki risinājumi, kuri pazeminās satiksmes drošību Dzelzavas ielā projektējamā posma ietvaros, kā dēļ uzskatāms, ka piedāvātais satiksmes organizācijas risinājums par nepiemērotu realizācijai".

Pamatojoties uz šo ziņojumu, iedzīvotāji vērsušies Rīgas pilsētas Attīstības departamentā, apstrīdot izsniegto būvatļauju.

10. septembrī departaments izsūtījis pirmo atbildi. Sākotnēji departaments atbildējis – ja būvniecība saskaņota prettiesiski, apstrīdēto būvniecību nevar uzsākt, savukārt pēc divām dienām departaments atbild vēlreiz, skaidrojot, ka pirmajai atbildei bija tikai informatīvais raksturs – tur skaidroti likumi, norāda raidījums.

Iedzīvotāji esot pārliecināti - likums nosaka, ja administratīvais akts tiek apstrīdēts, tā darbība tiek apturēta, izņemot atsevišķos izņēmuma gadījumos, bet šis nav neviens no šiem atsevišķajiem izņēmuma gadījumiem.

Pilsētas attīstības departamentā divas vēstules skaidrojot ar komunikācijas kļūdu, departaments izskaidroja likuma būtību, ja kāda persona neievēro likumu, tad jau jāvēršas atbildīgajās iestādēs, kuras atbild par būvniecības procesa pārtraukšanu.

Viena no šādām iestādēm ir Rīgas pilsētas būvvalde, kura savukārt paziņoja, ka būvatļauja ir izsniegta, un par "departamenta sagaidāmo lēmumu, lūdzu, interesēties departamentā".

Pilsētas attīstības departaments tagad solot, ka viņu gala lēmums tomēr būs, tas taps 11. oktobrī. Bet tikmēr  būvniecība netraucēti turpinās.

Savukārt "Lidl Latvija" uz ''4. studijas'' e-pastu ar intervijas pieteikumu neesot atbildējuši.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu