Romā "tūristu slazds" - par maltīti jāmaksā 430 eiro (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maltīte. Ilustratīvs attēls.
Maltīte. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Divi japāņu tūristi Itālijā piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu, kad pēc divu spageti un jūras velšu porciju un ūdens pasūtīšanas viņiem tika izsniegts rēķins par 430 eiro. Pēc čeka ievietošanas sociālajos tīklos, līdzīgā pieredzē dalījās arī citi tūristi, kuri uzskata, ka apkrāpti, vēsta raidsabiedrība CNN.

Čekā redzams, ka kopējā maltītes cena aprēķināta 349,50 eiro apmērā, kā arī rēķinā iekļauta maksa par apkalpošanu - 80 eiro.

Romas centrā, netālu no Santandželo cietokšņa esošais restorāns "Antico Caffè di Marte" platformā "TripAdvisor" saņēmis daudzus negatīvus vērtējumus no tūristiem, kam bijusi līdzīga pieredze. Restorānam veltīti tādi apzīmējumi kā "krāpšana" un "nekaunīga zagšana".

Foto: Pixabay

Atbildot uz skandālu, restorāna īpašnieki itāļu laikrakstam "Corriere de la Sera" sacīja: "Mūsu ēdienkartē viss skaidri norādīts; viņi šādu cenu samaksāja tāpēc, ka pasūtīja ne vien spageti, bet arī svaigās zivis."

"Klienti paši šos ēdienus izvēlējās pie letes," teica īpašnieki.

Tomēr cits restorāna apmeklētājs "TripAdvisor" ievietotā atsauksmē raksta, ka esot saņēmis līdzīgu rēķinu, taču pavisam noteikti jūtoties apkrāpts. Ēdienkartē zivju izlases cena bijusi norādīta 6,50 eiro par 100 gramiem, taču darbinieki aprēķinājuši lielāku daudzumu, nekā tas bija patiesībā.

"Mēs bijām pārsteigti, kad ieraudzījām šķīvi, jo negaidījām, ka "100 grami zivju" būs tik daudz. Taču tā bija mūsu pēdējā diena Itālijā, tāpēc nospriedām, ka tas nekas. Uz šķīvja bija apmēram divi kilogrami zivju, tāpēc biju gatava par to samaksāt 130 līdz 150 eiro," raidorganizācijai CNN norāda vjetnamiešu izcelsmes Vācijā dzīvojošā tūriste Minha Ngoka Bui.

Ieraugot rēķinu par 476 eiro, ēdāji no restorāna īpašnieka saņēmuši paskaidrojumu, ka viņi esot notiesājuši 4,8 kilogramus zivju, taču atsauksmes autors uzskata, ka patiesais svars bija vairāk nekā divas reizes mazāks.

Rēķinam bija pieskaitīta maksa par apkalpošanu 40 eiro apmērā, kā arī 40 eiro liela dzeramnauda.

Minha un viņas draugi vēlāk par notikušo ziņoja policijai, bet saņēma atbildi, ka to vajadzēja darīt pirms maksāšanas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu