Baldonē ugunsgrēkā gājusi bojā pensionāre ratiņkrēslā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 3. oktobrī, postošā ugunsgrēkā Baldonē gājusi bojā kāda pensionāre ratiņkrēslā, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Šorīt, 3. oktobrī, Baldonē kādā daudzstāvu dzīvojamās mājā izcēlies ugunsgrēks.   

Plkst. 6.16 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Baldones novadā daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki uzreiz nevarēja atrast dūmu cēloni. Pēc tam, kad tika pārbaudīti ēkas dzīvokļi, atklājās, ka vienā no tiem izcēlies ugunsgrēks 12 kvadrātmetru platībā.

Plkst. 7.40 ugunsgrēku izdevās lokalizēt. No ēkas tika evakuēti 25 cilvēki, bet viens cilvēks gāja bojā. Mirusī sieviete dzīvojusi viena pati. Neviens nav steidzies palīdzēt, jo pat sajūtot dūmus kaimiņiem šķitis, ka kārtējo reizi noticis kas mazsvarīgs, piemēram, piededzis ēdiens.

Mājas iemītnieki Baldonē neilgā laikā piedzīvojuši vairākas reizes, kad nācies saukt ugunsdzesējus. Vismaz reizi gadā dzīvokļos kaut kas aizdedzies. 

Aizpagājušajā gadā ugunsnelaime izcēlusies ēkas pirmajā stāvā. Toreiz ugunsgrēks sācies, kad uz plīts aizmirsta panna. Pēc nepilna gada kas līdzīgs noticis ar kādu īpašumu otrajā stāvā. Trešais ugunsgrēks ne tikai izpostījis vienu no trešā stāvā dzīvokļiem, bet arī atņēmis pensionāres dzīvību.

"Kaimiņiene gāja uz darbu pēc plkst. 6. Viņa sajuta dūmu smaku, uz darbu jāiet. Viņa piezvanīja sētniecei. Sētniece tad sāka mūs visus modināt. Mūs visus piecēla, izveda uz ielas. Pēc tam te divas ugunsdzēsēju automašīnas stāvēja, ātra palīdzība un pašvaldības policija – visi," stāsta vietēja iedzīvotāja.

Daudzi iemītnieki jau bija devušies dienas gaitās vēl pirms ieradās ugunsdzēsēji, bet ēkā palikušie nekavējoties evakuēti. Iekļūstot degošajā dzīvoklī, ugunsdzēsēji steigušies palīgā sirmgalvei, bet glābt viņas dzīvību vairs nebija iespējams. Aptuveni 75 gadus vecā sieviete nosmakusi dūmos.

“Tā vecmamma slimoja, viņu pieskatīja un aprūpēja sociālais darbinieks. Varbūt kaut kas tur viņai notika… Runāja kāds, ka kaut kur brāļa meita dzīvo, bet vispār šeit pārsvarā dzīvo vientuļnieki. Ja kāds arī ir, tad ciemos nenāk. Sociālie darbinieki tikai nāk, apkalpo,” stāsta viena no kaimiņienēm.

Ugunsgrēks skāris arī otrā stāva dzīvokļus. Mājas iemītnieki strādā pie ugunsnelaimes seku likvidēšanas – tīra kāpņutelpu un vēdina dzīvojamās platības. Nama pārvaldnieks ir informēts par notikušo. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu