"Centos neizdarīt pārāk daudz." Porziņģis par atgriešanās spēli (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Savu ilgi gaidīto debiju Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba "Mavericks" rindās šonakt piedzīvoja Kristaps Porziņģis, kurš nespēja palīdzēt Dalasas komandai izcīnīt uzvaru pār Detroitas "Pistons". Pēc spēles latviešu spēlētājs un komandas galvenais treneris padalījās ar iespaidiem par pirmo spēli, vēsta "mavs.com".

Latvijas basketbolists savā pirmajā spēlē "Mavericks" sastāvā laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā viņš guva 18 punktus (5/11 divpunktu metieni, 2/7 trīspunktu meiteni, 2/2 soda metieni).

Porziņģis pēcspēles intervijā neslēpa prieku par atgriešanos laukumā. "Sajūtas ir labas. Nebiju spēlējis tik ilgi, bet tagad varu atgriezties laukumā. Viss šķita dabīgi."

"Aizmetu garām vairākus brīvus metienus, bet tik un tā esmu priecīgs atgriezties laukumā. Ir jāsper nākošais solis un jāsāk izcīnīt uzvaras," smaidot, optimismu saglabā latviešu spēlētājs.

Porziņģis arī noliedza, ka justu diskomfortu traumētajā celī.

"Nē, jūtos labi. Es par to pat nedomāju. Un nav arī tā, ka šī būtu pirmā spēle, ko aizvadu. Visu laiku piedalos treniņspēlēs. Tiesa, jutos citādāk pārējos spēles aspektos. Jutos stiprāks. Šai spēlei piegāju viegli, centos neizdarīt pārāk daudz," Porziņģis par to kā laukumā jutās fiziski.

Arī "Mavericks" otrs līderis, slovēnis Luka Dončičs bija rezultatīvs, bet uzrādīja zemu metienu precizitāti. Tiesa, jaunais spēlētājs no Porziņģa saņēma tikai uzslavas: "Ar viņu spēlēt ir ļoti viegli. Viņš mums visiem izkārto lieliskus metienus, izmantojot to, ka aizsardzība ap viņu savelkas. Esmu ļoti priecīgs par mūsu turpmāko nākotni kopā."

Ar Porziņģa sniegumu apmierināts bija arī komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

"Man patika kā viņš nospēlēja. Viņš kustējās labi, bija enerģisks. Protams, ka viņš bija priecīgs atgriezties laukumā. Sākums Kristapama izdevās lielisks - trīs precīzi metieni pēc kārtas. Diemžēl, divas ātras piezīmes visu nobremzēja. Mēs viņam iedevām apmēram 20 minūtes, līdz ar to sniegumu var vērtēt kā pozitīvu," pēc spēles komentārus sniedza Kārlails.

Dalasas vienība pirmo šīs sezonas spēli aizvadīs 24.oktobrī, tiekoties ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu