Sērijveida manipulators - Igaunijas "interneta mīlnieks", kurš sievietēm izkrāpa miljonu (3)

Foto: Sotsiaalmeedia
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kādam vīrietim Igaunijā, kurš medijos nodēvēts "Igaunijas galveno mīlnieku", izdevies apmānīt vairākus desmitus sieviešu. Ar upurēm viņš iepazinies sociālajos tīklos, panākot tādu uzticēšanās līmeni, ka visas upures - kopumā ap 20 - viņam atdevušas vairāk nekā miljonu eiro. 

Veiklais manipulators izmantojis arī neiedomājamus psiholoģiskās ietekmēšanas paņēmienus, vēsta portāls "Rus.Postimees". 

"Nekad nebūtu ticējusi, ja vien..." Afērists, kurš sodīts 11 reizes

"Nekad nebūtu ticējusi, ka tāds cilvēks pastāv, ja vien pati nebūtu to pieredzējusi," žurnālistiem atzīst viena no upurēm - Kristi.

Temats ir ļoti delikāts, tādēļ visu upuru vārdi mainīti.

Krāpšanā apsūdzētais vīrietis sevi dēvē par Alaru Tammu, Alaru Kataju, Alaru Hjuvu vai arī tā, kā dokumentos rakstīts - par Alaru Mikfeltu. Atkarībā no apstākļiem.

Viņš dzimis 1972. gada 28. jūlijā, bet dažādās garantijas vēstules kā savu dzimšanas dienu norādīja 8. augustu. Viņš ir Igaunijas pilsonis, bet viņam patika lielīties ar Norvēģijas pilsonību.

Viņš 11 reizes krimināli sodīts, "atsēdējis" trīs ar pusi gadus un kopš 28. marta atkal atrodas Tallinas cietumā, kur gaida februārī paredzēto tiesu.

Cietušās stāsta, ka viņam esot divas vai četras māsas, visas ir atraitnes ar daudziem bērniem un trauslu veselību.

Ap tūkstošgades miju viņš nodarbojies ar afērām Igaunijas dienvidos, bet vēlāk pārcēlies uz galvaspilsētu.

Daudzie tiesas dokumenti un upuru stāsti parāda viņu kā cilvēku, kuram krāpšana nebija tikai vieglas peļņas avots.

Attiecības ar vairākām sievietēm vienlaikus, viņu sagūstīšana izliktajos tīklos un visbeidzot naudas izvilināšana bija viņa "darbs" pēdējos 15 gadus.

Mīlnieka - krāpnieka shēma

Daudzu gadu laikā vīrietis noslīpēja filigrānu shēmu, kas strādāja vienmēr un ar visām sievietēm.

Viņš iemanījās ļoti labi izprast savas upures un novērtēt, cik lielu naudas summu iespējams izkrāpt.

Tāpēc Mikfelta kabatā nonākušās summas svārstās no 7000 kronām (600 eiro) līdz 4000 eiro, bet dažos gadījumos pat līdz pusmiljonam.

Shēma visbiežāk bija - iepazīšanās internetā, kur krāpnieks radīja ļoti veiksmīga un uzmanīga vīrieša iespaidu, kam seko attiecības. Vēlāk Mikfelts sāka runāt par mājas vai automašīnas iegādi, vai arī kļūšanu par uzņēmuma akcionāru.

Vajadzīgs pirmais maksājums, vēlams skaidrā naudā. Pēc tam - runas par mūžīgu mīlestību un klusa nozušana, jo jāstrādā ārvalstīs vai jāparūpējas par slimās māsas bērniem.

Dažos gadījumos viņam ar sievietēm nenācās pat tikties, jo upures naudu bija gatavs pārskaitīt tikai pēc virtuālas sarunas.

Rafinēta blēža rīcība un apkrāpto sieviešu stāsti

2004. gada augusts, Tartu. Notiek pirmais incidents, ko apstiprina publiski pieejami dati. Mikfelts iepazīstas ar Kairi un sāk dzīvot pie viņas, kaļ kopīgus plānus. Vīrietis it kā starp citu izmet, ka gribētu atvērt beķereju. Sievietes ausīm kā mūzika skan vārdi, ka viņš biznesu gribētu dibināt kopā.

Mikfelts apsola ieguldīt biznesā lielu summu, bet Kairi var ielikt tikai 55 000 kronu (apmēram 3200 eiro), lai kļūtu par akcionāri.

26. augustā pāris satiekas lielveikala autostāvvietā, un tā ir pēdējā reize, kad Kairi redz savas 55 000 kronas, ko sapelnījusi, godīgi strādājot.

Pēc tam vairs tikai tukši solījumi. Jauna kafejnīca Tartu netiek atvērta, nekāda palīdzība parādu atmaksāšanā netiek sniegta.

Krāpnieks vienlaicīgi veic citas afēras. Tajā pašā augustā viņš "Statoil" degvielas uzpildes stacijā iepazīstas ar kasieri Kersti.

Turpat benzīntankā viņš sievietei saka - viņam esot "Mitsubishi" automašīna, ko varot pārdot par labu cenu. Mikfeltam kabatā ir automobiļa fotogrāfija.

Kersti sākumā šaubījās, bet, aprunājusies ar savu tēvu, nolēma iegādāties automašīnu. Mikfelts prasīja 7000 kronu priekšapmaksu. Tēvs un meita tā nekad vairs neieraudzīja ne auto, ne savu naudu.

Sērijveida mīlnieka lietas iznākums

Laikā no 2004. līdz 2007. gadam no sešām sievietēm Tartu izkrāpa 174 000 kronu (vairāk nekā 11 000 eiro). Tā bija liela summa.

Kopš 2007. gada augusta Mikfeltam cietumā nācās pavadīt trīs gadus un četrus mēnešus. Saskaņā ar jaunākajām apsūdzībām laika posmā no 2015. gada līdz nesenākajam arestam viņš apmānīja 16 upures. Kopumā izkrāptā naudas summa pārsniedz vienu miljonu eiro.

"Igaunijas galvenais mīlnieks" iekasēja naudu par mājām un dzīvokļiem, ko savām upurēm parādīja tikai no attāluma vai pa automašīnas logu. Saskaņā ar prokuratūras rīcībā esošo informāciju pēdējais incidents noticis 28. februārī, kad Tīna saistībā ar viņai apsolītu BMW automašīnu pazaudēja 15 000 eiro.

Cietušajai tā bija ļoti liela summa, bet sīkums salīdzinājumā ar naudas daudzumu, ko Mikfelts pērn izmānīja no kāda Igaunijas uzņēmuma vadītājas.

400 000 eiro - šādu summu sieviete gada laikā pa daļām izņēma no uzņēmuma kases un atdeva krāpniekam. Viņš solīja nopirkt dzīvokli jaunceltnē, kur viņi dzīvos kopā.

Kopumā viņš izkrāpa ap miljonu eiro. Krāpniecība turpinājās līdz 2019. gada 20. martam, kad Mikfeltu pēc divu upuru iesniegumiem ar tiesas lēmumu aizturēja policija.

Kopš Mikfelta aizturēšanas Igaunijā katru nedēļu piesakās pa kādam jaunam upurim. Visas cietušās stāsta par cilvēku, kurš izmantoja vienus un tos pašus psiholoģiskos paņēmienus, lai atstātu uz viņām iespaidu: dāvināja dārgas dāvanas, rādīja lielas summas skaidrā naudā, vadāja glaunās automašīnās, solīja mīlēt mūžīgi.

Notikumu hronoloģija liecina, ka viņš ar vairākām sievietēm vienlaicīgi dzīvoja "mūžīgajā medusmēnesī".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu