"Viņš pirms cīņas bija tik priecīgs." Promoteris Hīrns izplūst asarās par boksera Deja nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patriks Dejs
Patriks Dejs Foto: Reuters/ScanPix

Trešdienas vakarā aizsaulē devās Bokseris Patriks Dejs, kurš nespēja pamosties no komas, ko izraisīja šaušalīgais nokauts cīņā pret Čarlzu Konvelu. Slavenais boksa promoteris Edijs Hīrns intervijā ar BBC nespēja valdīt asaras par notikušo.

Patriks Dejs smago nokautu piedzīvoja cīņā ar amerikāni Čārlzu Konvelu, kad pēc spēcīga labā āķa bokseris palika pilnībā nekustīgs ringa vidū. Dejs momentāli tika nogādāts slimnīcā, bet gūtās traumas bija pārāk smagas, lai ārsti 27 gadus jauno bokseri izglābtu.

Par notikušo sagrauts ir arī boksa promoteris Edijs Hīrns.

"Satiku Patriku pirmscīņas preses konferencē. Dejs bija kopā ar savu treneri Džo Higinsu un viņš bija priecīgs," bokseri atcerējās izplūda Hīrns. 

Promoteris nespēja valdīt asaras. "Tagad atcerējos, ko runājām. Es viņu pazinu tikai 30 sekundes, bet tas tik un tā ir smagi."

"Var jau teikt, ka tāds ir bokss, bet šādu apgalvojumu būtu ļoti grūti aizstāvēt," sašutumu neslēpj Hīrns.

Deja nāve ir jau ceturtā īsā laika periodā. Jūlijā ar dažu dienu intervālu mira Maksims Dadaševs un Hugo Alfredo Santilans, savukārt, oktobrī, izmantojot sava brālēna boksa licenci, bojā gāja 21 gadu vecais bulgārs Boriss Stančovs.

"Šis mūsu sportam ir bijis ļoti smags gads. Visai sporta komūnai ir jāsanāk kopā un jāsaprot, kas jāizdara, lai mūsu sports kļūtu drošāks. 

Hīrns uzsver, ka lielāku uzmanību ir jāpievērš tieši medicīniskajām procedūrām. "Ir tik daudz apstākļu, kurus mēs, kā sporta komūna, varam apskatīt. It sevišķi smadzeņu skenēšanas rezultāti. Manuprāt, bokseru smadzenes tiek skenētas pārāk reti. Tas tiek darīts reizi gadā. Bokseri aizvada vairākas cīņas gadā, bet viņu smadzenes tiek pārbaudītas tikai vienu reizi." 

"Lai kā gribētos, nav neviena, ko vainot pie šīs traģēdijas," sarunas nobeigumā sašutumu neslēpa slavenais promoteris.  

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu