Ziema nav aiz kalniem! Jaunākās sinoptiķu prognozes atlikušajam oktobrim (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Šajā darba nedēļā Latvijā būs maz nokrišņu un gaisa temperatūra pazemināsies tikai nedaudz, vēl iespējami siltuma rekordi, savukārt nedēļas beigās vai nākamnedēļ laiks kļūs aukstāks, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Anticiklona ietekmē visu šo nedēļu Eiropas dienvidaustrumu un centrālajā daļā gaidāms sauss un neparasti silts laiks - gaisa temperatūra daudzviet pārsniegs +20 un pat +25 grādus. Latvija būs uz robežas starp siltumu dienvidos un vēsāku gaisu ziemeļos.

Tuvākajās dienās būs mainīgs mākoņu daudzums, pūtīs lēni līdz mēreni dienvidu un rietumu vēji, vietām gaidāms neliels lietus un migla. Gaisa temperatūra otrdien valsts dienvidos var sasniegt +18 grādus, citās dienās maksimālā gaisa temperatūra pārsvarā būs +10..+15 grādu robežās. Debesīm skaidrojoties, dažās naktīs termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz +5 grādiem vai nedaudz zemāk.

Sagaidāms, ka nedēļas beigās sāks ienākt vēsāks gaiss. Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi nākamnedēļ Latvijā gaidāms sniegs un sals.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu