Policijai jauna informācija par kravas auto Lielbritānijā bojāgājušiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas policija pārvieto kravas mašīnu, kuras konteinerā tika atrasti 39 cilvēku līķi.
Lielbritānijas policija pārvieto kravas mašīnu, kuras konteinerā tika atrasti 39 cilvēku līķi. Foto: AFP / Scanpix

Kravas automašīna, kuras konteinerā tika atrasti 39 cilvēku līķi, dažas dienas pirms nonākšanas Eseksā bijusi trīs Francijas un Beļģijas pilsētās, atklājuši izsekošana dati. Tiesu medicīnas eksperti savukārt sākuši noskaidrot bojāgājušo nāves apstākļus, vēsta Lielbritānijas mediji BBC un "The Guardian".

GPS dati arī atklājuši, ka laikā no 16. līdz 22. oktobrim kravas auto divas reizes veicis ceļu no Lielbritānijas uz kontinentālo Eiropu.

Kravas auto maršruta detaļas nākušas klajā laikā, kad tiesu medicīnas eksperti veic bojāgājušo nāves apstākļu noskaidrošanu. Slimnīcā nogādāti 11 līķi, kas pēc policijas domām bijuši Ķīnas pilsoņi. Izmeklētāji arī mēģinās noskaidrot, kā tieši mirušais 31 vīrietis un astoņas sievietes iekļuvuši konteinerā.

Ķīnas vēstnieks Lielbritānijā paziņojis, ka uz Eseksu nosūtījis komandu, kas policijai palīdzēs noskaidrot mirušo identitāti. Viņš gan neapstiprināja, ka bojāgājušie ir Ķīnas valstspiederīgie.

Detektīviem atļauts aizdomās par slepkavību aizturēto kravas automašīnas vadītāju Mo Robinsonu paturēt apcietinājumā. Policija arī veikusi reidus trīs īpašumos Ziemeļīrijā.

Īrijas uzņēmums "Global Trailer Rentals Ltd" medijam RTE apstiprināja, ka tam pieder konteiners. Uzņēmums 15. oktobrī esot konteineru izīrējis par 275 eiro nedēļā. Firma nodeva policijai informāciju par cilvēku un uzņēmumu, kas nomāja konteineru, kā arī sniegs izmeklētājiem GPS datus par konteinera pārvietošanos.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas varasiestādes smagā auto kravas konteinerā Eseksā atradusi 39 cilvēku līķus. Kravas mašīna ieradusies Lielbritānijā no Beļģijas ostas Zēbriges.

Policija sākusi notikušā izmeklēšanu un bojāgājušo identificēšanas procesu, taču brīdinājusi, ka tas var prasīt laiku. Miruši 38 pieaugušie un viens pusaudzis.

Lielbritānijā šādi incidenti notiek reti. Kopš 2014. gada ANO piefiksē migrantu nāves gadījumus, pārceļojot no vienas valsts uz citu. Lielbritānijā līdz šim reģistrēti četri šādi nāves gadījumi - pa vienam 2014. un 2015. un gadā un divi 2016. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu