Diāna Kubasova pozē kailām krūtīm un rosina cilvēkus aizdomāties (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Modele un skaistumkonkursu dalībniece Diāna Kubasova savos sociālajos tīklos publiskoja vairākas fotogrāfijas, ar kuru starpniecību liek cilvēkiem aizdomāties par onkoloģisku saslimšanu.

Vietnē "Instagram" modele pozēja kadros, kuros redzama ar kailām krūtīm, kuras piesegusi vien ar rokām. Tomēr šoreiz daiļava uzsvaru lika ne vien uz kadru mākslinieciskumu, bet gan uz foto vēstījumu. 

"Oktobris ir krūts vēža mēnesis, tāpēc nolēmu parunāt par šo sāpīgo tēmu. Statistika liek aizdomāties - katra 10. sieviete Latvijā sava mūža laikā saslimst ar krūts vēzi. 

Bet attieksme pret onkoloģiskajām saslimšanām Latvijā ir ļoti vieglprātīga. Tikai 30% sieviešu atsaucas aicinājumam bez maksas apmeklēt apmaksātos onkoloģiskos izmeklējumus. Atgādināšu, ka valsts apmaksāts dzemdes kakla skrīnings ir 25-67 gadus jaunām sievietēm katrus 3 gadus, bet mamogrāfija 50—68 gadus jaunām sievietēm katrus 2 gadus. 

Diemžēl arī jaunām meitenēm par krūts vēzi ir jāaizdomājas, jo jaunākais zināmais cilvēks, kurš slimo ar krūts vēzi, ir trīs gadus veca meitene no Ontārio. ⠀

Regulāri krūtis izmeklēt iesaka jau no 20 gadu vecuma, un tas ir jādara reizi mēnesī, uzreiz pēc mēnešreizēm. Bet reizi gadā krūtis jālūdz izmeklēt savam ginekologam," rakstīja Kubasova. 

Komentāros cilvēki metās slavēt Kubasovu par šīs ļoti būtiskās tēmas aktualizēšanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Kubasova (@dianakubasova) on

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu