Traģēdijā uz kruīza kuģa "Royal Caribbean" bērna nāvē apsūdzēts vectēvs (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kruīza kuģis. Ilustratīvs attēls.
Kruīza kuģis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Jau ziņots, ka jūlijā Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas ostā no "Royal Caribbean" kruīza kuģa nokritusi 18 mēnešus veca meitenīte. Bērna vectēvs, kurš meiteni uzcēla uz margām bērnu rotaļu zonā, ir apsūdzēts par slepkavību aiz neuzmanības, vēsta medijs "Buzzfeednews".

Puertoriko autoritātes norādīja, ka notikušajā iespējams iesaistīts kāds no ģimenes locekļiem un šī ziņa plaši rezonēja masu medijos. Aculiecinieki un ģimene sniedza liecības par to, kas īsti varētu būt noticis, kad meitene no 46 metru augstuma nokritusi no kuģa un mirusi notikuma vietā. 

Pirmdien, 28. oktobrī, Sanhuanas tiesnesis Džimijs Sepulveda lēmis, ka vectēvs Anello bijis atbildīgs par meitenes nāvi. Vectēvs tiek apsūdzēts par slepkavību aiz neuzmanības.

50 gadus vecais vīrietis savā liecībā varas iestāžu darbiniekiem stāstījis, ka Hloja lūgusi viņu pacelt un vīrietis uzcēlis bērnu uz margām, domājot, ka priekšā ir drošības stikls. 

Hlojas ģimene vainoja kruīza kuģi "Royal Caribbean" tajā, ka bērnu rotaļu zonā esot bijis atvērts logs, kas radījis nedrošus apstākļus bērniem. 

Ģimenes advokāts Maikls Vinklmans norāda, ka vectēvs Salvatore Anello meiteni pacēlis, jo viņai, apmeklējot brāļa hokeja spēles, vienmēr paticis pieklauvēt pie drošības stikla, kas ledushallē atdala skatītāju daļu no hokeja laukuma.  

"Viņš domāja, ka tur atrodas stikls, kaut gan tā nav bijis," advokāts norādījis. "Hloja mēģināja pieklauvēt pie stikla tāpat kā to būtu darījusi brāļa hokeja spēļu laikā, bet pēc brīža viņas jau vairs nebija."

Pirmdien paziņojumā Vinklmans teicis, ka šī apsūdzība vēl vairāk pasliktina sērojošās ģimenes stāvokli. 

"Skaidrs, ka tas bija traģisks negadījums. Ģimene cer, ka tas nekad ar nevienu vairs neatkārtosies. Ja uz kuģa vairāk uzmanības būtu pievērsts drošībai, tad nekas tāds nebūtu noticis," norāda advokāts. 

Viņš min, ka ģimene joprojām plāno kruīza kompānīju sūdzet tiesā. 

Vectēvam Anello tiesā jāparādās 20. novembrī. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu