Par NHL oktobra mēneša spožāko zvaigzni kļūst "Capitals" aizsargs Karlsons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džons Karlsons
Džons Karlsons Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta oktobra mēneša spožāko zvaigzni atzīts Vašingtonas "Capitals" aizsargs Džons Karlsons, informē turnīrā rīkotāji.

Tikmēr par otru labāko atzīts Bostonas "Bruins" uzbrucējs Davids Pastrņāks, bet trešās zvaigznes gods ticis Edmontonas "Oilers" uzbrucējam Leonam Draizaitlam.

Karlsons oktobrī 14 spēlēs guva septiņus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs starp aizsargiem un deva trešo vietu līgā. Tikmēr "Capitals" aizvadīja savu labāko oktobri, šajās spēlēs iekrājot 21 punktu.

Zīmīgi, ka NHL tikai viens aizsargs turnīra pirmajā mēnesī iekrājis vairāk punktu - 1990.gada oktobrī to iespēja Kalgari "Flames" hokejists Els Makiniss, kurš 13 dueļos tika pie 25 punktiem. Iepriekšējais rekords starp "Capitals" aizsargiem bija 22 punkti, ko 2000.gada janvārī paveica Sergejs Gončars. Amerikāņu aizsargs atkārtojis arī komandas rekordu oktobrī gūtajos punktos - 2009.gadā 23 punkti pirmajā mēnesī bija Aleksandram Ovečkinam, kurš gan ir uzbrucējs.

Karlsons 12 no 14 spēlēs tika pie vismaz diviem punktiem, bet trīs mačos viņš katrā iekrāja pa trim punktiem.  29 gadus vecais Karlsons NHL karjerā 702 spēlēs guvis 97 vārtus un veicis 329 rezultatīvas piespēles, ar 426 punktiem "Capitals" visu laiku rezultatīvāko aizsargu sarakstā ieņemot dalītu trešo vietu.

Savukārt Pastrņāks ar 12 precīziem metieniem 12 mačos bija labākais vārtu guvējs līgā un ar 24 punktiem ieņēma otro vietu. "Bruins" šajās cīņās iekrāja 20 punktus, arī aizvadot savu labāko oktobra mēnesi.

Pastrņāks mačā ar Anaheimas "Ducks" guva četrus vārtus, bet duelī pret Ņujorkas "Rangers" atzīmējās ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Čehu uzbrucējs kļuva par trešo "Bruins" hokejistu, kurš NHL sezonas pirmajā mēnesī guvis vismaz 12 vārtus. Septiņdesmitajos gados tas pa spēkam bija Filam Espozito, bet nākamajā desmitgadē - Čārlijam Simmeram. Tāpat ar 24 punktiem viņš atkārtoja Espozito iespēto 1973.gada oktobrī. 

23 gadus vecais Pastrņāks 332 NHL mačos guvis 144 vārtus un veicis 164 rezultatīvas piespēles. Savu 300.punktu viņš iekrāja mačā ar Toronto "Maple Leafs".

Mēneša rezultatīvākais spēlētājs bija Draizaitls, kurš 14 spēlēs guva 12 vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles, kamēr "Oilers" šajos dueļos tika pie 19 punktiem. Vācu uzbrucējs punktus guva astoņās pirmajās sezonas spēlēs un mēneša pēdējos četros mačos, pa vidu divos cīniņos pēc kārtas paliekot bez punktiem.

Tikai Veins Greckis no "Oilers" hokejistiem oktobrī ir guvis vairāk vārtu (1981.gadā un 1983.gadā pa 13 vārtiem). 24 gadus vecais ķelnietis NHL karjerā 365 dueļos guvis 137 vārtus un veicis 200 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu