"Mēs esam visi tik noslēgti!" Dumpiniecisks tīnis apzīmē "Stockmann" tuneļa sienas ar emocionāliem tekstiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki nesen Rīgā notvēra jaunieti, kas ar emocionāliem tekstiem apzīmēja "Stockmann" tuneļa sienas. Izrādās, ka tādējādi jaunietis vēlējies paust savu nostāju par valstī notiekošo, ziņo LNT raidījums "Degpunktā".

Vakarā ap plkst. 22, RPP novērošanas kamerās tika pamanīts kāds jaunietis, kas, izskatījās, apzīmē tuneļa sienas. 

Apsekojot notikuma vietu, minētais fakts apstiprinājās un vainīgie jaunieši tika noķerti netālu esošajā tunelī. Patvaļīgos zīmētājus policijas darbinieki aicināja doties līdzi uz policijas busiņu, kur arī tika noskaidroti lietas apstākļi. 

Jaunietis tunelī uz sienas bija uzrakstījis "Hello! I'm dying inside. Can we talk?", kas tulkojumā nozīmē: "Hallo! Es iekšēji mirstu. Vai varam parunāt?"

Kā izrādījās, jaunieša galvenā motivācija šim uzrakstam bija Latvijas sabiedrības noslēgtība. Pēc viņa domām, cilvēki nesarunājas savā starpā uz ielas, nesveicinās viens ar otru.

"Kas te notiek apkārt Latvijā. Mēs esam visi tik noslēgti iekš sevis. Neviens negrib runāt," komentēja jaunietis. "Es eju pa ielu, es gribu pateikt "čau" un parunāt ar svešu cilvēku. Es to nevaru izdarīt. Citās valstīs to var. Es esmu runājis."

Pašvaldības policisti ar diezgan pozitīvu attieksmi vaicāja, vai šis ir bijis kā protests vai sašutuma izrādīšana, uz ko jaunietis atbildēja apstiprinoši.

Pēcāk viņš policistiem atvainojās par izdarīto. Vienojies ar likumsargiem, jaunietis notīrīja tuneļa sienu un apsolījās tā vairāk nedarīt. RPP darbinieki šoreiz minētajam jaunietim sodu neuzlika.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu