Ierēdnis Francijā sazāļojis sievietes, lai skatītos, kā viņas urinē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tabletes. Ilustratīvs attēls.
Tabletes. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Augsta ranga Francijas Kultūras ministrijas darbinieks sieviešu sazāļošanā ar diurētiskiem līdzekļiem, lai skatītos kā viņas urinē, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Avoti Francijas tieslietu sistēmā sacījuši, ka vīrietis apsūdzēts seksuālā uzbrukumā un ar narkotikām saistītos pārkāpumos, kuros cietušas vairāk nekā 200 sievietes. Nodarījumi norisinājušies laikā no 2009. līdz 2018. gadam, kad cietušās ieradušās uz darba intervijām ministrijā.

Amatpersonu arī apsūdz par to, ka viņš slepeni zem galda ar mobilo telefonu bildējis sieviešu kājas.

Franču laikraksts "Libération" citējis piecas sievietes, kuras sacīja, ka intervijas laikā viņām piedāvāta tēja vai kafija, un tad viņas vestas pastaigas tūrēs uz vēsturiski nozīmīgām vietām netālu no ministrijas.

Kad viņas vairs nespēja cīnīties ar vēlmi pačurāt, vīrietis viņas aizveda uz Sēnas krastmalu un piedāvāja aizklāt viņas ar mēteli, kamēr sievietes atvieglojās zem tilta.

"Es urinēju uz grīdas, bezmaz vai pie viņa kājām. Es biju pazemota un apkaunota," sacīja viena sieviete. Kāda cita sacīja, ka pēc notikušā viņa nonākusi slimnīcā ar urīnceļu iekaisumu.

Laikrakstā minēts, ka amatpersona uzturējis "Excel" izklājlapu, kurā dokumentēti visi gadījumu.

Vīrieša uzvedība atklājās pēc tam, kad kāda sieviete pamanīja, ka amatpersona zem galda bildē viņas kājas, un par to paziņoja viņa priekšniecībai.

Ministrija informēja policiju, kas vīrieša datorā atklāja detaļas par cietušajām sievietēm. Viņš tika atstādināts pagājušā gada oktobrī un atlaists trīs mēnešus vēlāk, kad Parīzes prokuratūra uzsāka izmeklēšanu, vēstījis "Libération".

Policijas izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais sieviešu dzērieniem pievienojis spēcīgus diurētiskos līdzekļus.

Francijas Kultūras ministrs Franks Riestjē radio "Europe 1" sacīja, ka bijis "šokēts", uzzinot par "trakā izvirtuļa gadījumu". Ministrija paziņojusi, ka uzsāka disciplinārlietu, kolīdz dzirdēja par vīrieša izdarībām, bet divas "Libération" citētās sievietes sacīja, ka izteikušas sūdzības, kas nesasniegušas dzirdīgas ausis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu