"Man šajā situācijā nav taisnība." Resnā kaķa īpašnieks pastāsta, kāpēc pārkāpis bagāžas pārvadāšanas noteikumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mihails Gaļins, kurš apmānīja lidostas darbiniekus, lai savu kaķi varētu pārvadāt lidmašīnas salonā, nevis bagāžas nodaļā, ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" pastāstījis, kādēļ nolēmis pārkāpt noteikumus.

Vīrietis paskaidro, ka uzreiz noskaidrojis, vai pasažierim blakus krēslā nav bijusi alerģija, un bijis gatavs pārsēsties uz jebkuru citu vietu.

Gaļins arī nenoliedz, ka ir pārkāpis noteikumus, kā arī apgalvo, ka viņam neesot nekādu pretenziju pret pārvadātāju, kas pēc incidenta viņam atņēma iekrātos bonusus.

"Noteikumus pārkāpu es, un man šajā situācijā nav taisnība, neatkarīgi no motīviem," raksta Gaļins. "Noteikumi ir radīti, lai tiem sekotu, nevis lai pārkāptu, un katram noteikumam ir kaut kāds pamats."

Vīrietis arī apgalvo, ka zina, kādi drošības riski pastāv, ja netiek ievēroti bagāžas pārvadāšanas noteikumi.

Viņš arī raksta, ka kaķi ņēmis līdzi lidojumos, jo dabūjis darbu citā valstī, kādēļ nācies pārcelties.

"Viktors [kaķis] ir mana atbildība un būtu dīvaini, ja es kādam uz diviem gadiem atdotu savu mīluli," raksta vīrietis.

Savukārt kaķa svars, raksta Mihails, esot galvenokārt saistīts ar viņa šķirni, jo dzīvnieks tiekot barots ar diētisko pārtiku un porciju sadalei tiek izmantots dozators.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Mihails Gaļins no Rīgas caur Maskavu lidoja uz mājām Vladivostokā. Līdzi bija viņa mīlulis - kaķis Viktors. Maskavā lidostas darbinieks nosvēra kaķi un secināja: "Kaķis ir par smagu, salonā var pārvest tikai 8 kilogramu smagu rokas bagāžu." Taču kaķis svēris 10.

Lai mīluli varētu paņemt salonā, Gaļins izdomāja viltību - ar draugu palīdzību Maskavā un Rīgā viņš atrada līdzīgu kaķi - tikai vieglāku, kurš izturēja svara kontroli.

Pirms iekāpšanas kaķi atkal tika nomainīti, un Viktors un viņa saimnieks droši nokļuva dzimtenē.

Pateicoties Mihaila publikācijām sociālajos tīklos, šis stāsts ātri izplatījās daudzos Krievijas un Latvijas plašsaziņas līdzekļos.

Dažas dienas vēlāk parādījās ziņa, ka Gaļins zaudējis aviokompānijā "Aeroflot" sakrātos bonusus.

Precīzu Gaļina iekrāto jūdžu skaitu aviokompānija neatklāj, tomēr pats vīrietis stāstījis, ka to bijis vairāk nekā 400 000, ko viņš sakrājis, vairāk nekā 10 gadus izmantojot "Aeroflot" pakalpojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu