Policija Rīgā notver zagli, kurš pāris mēnešos veicis tuvu 100 laupīšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šī gada septembrī Imantā, Zolitūdē, Šampeterī, Zasulaukā, kā arī citos Pārdaugavas mikrorajonos sācis uzdarboties kāds pārdrošs laupītājs -par viņa upuriem kļuvuši spēkratu īpašnieki, kuri savos automobiļos bija atstājuši darba instrumentus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Policija atklāj, ka nereti vienā dienā no dažādām pilsētas vietām saņemti pat vairāki iesniegumi no apzagto auto īpašniekiem. Tomēr informācijas par to, kurš varētu būt paveicis šos noziegumus, bijis maz.

"Visos notikumos saskatīta zādzību sērija, jo paņēmiens bija viens. Arī nozagtie priekšmeti visos gadījumos pārsvarā bija celtniecības instrumenti," atklāj Valsts policijas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas priekšniece Inga Zonberga.

Likumsargi uzsākuši izmeklēšanu un apkaimē, kurā uzdarbojies noziedznieks, pat patrulējuši civilā apģērbā ģērbti kriminālpolicisti, taču noziedzniekam ilgu laiku izdevies izvairīties. Tikmēr iecirknī vērsušies arvien jauni un jauni cietušie. Kopumā trīs mēnešu laikā saņemtas ziņas par aptuveni 100 noziegumiem.

Iespējamo vainīgo policijai izdevās aizturēt šomēnes.

» Vīrietis Liepājā apvārdo sievieti un izkrāpj viņas auto

Šobrīd vīrietis atzinies 47 nozieguma epizodēs. Vīrietim kā drošības līdzeklis līdz tiesai piemērots apcietinājums. Visticamāk, ņemot vērā noziegumu skaitu un vīrieša kriminālo pagātni, viņš vēl labu laiku atradīsies aiz restēm.

Diemžēl šajā gadījumā tikai daļa no cietušajiem atgūs zudušo mantu, jo noziedznieks visos gadījumos uzreiz pēc zādzības atbrīvojies no sava guvuma, to nododot lombardā, vai pārdodot pirmajam pretimnācējam.

Video: Noskaties sižetu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu