Vardarbība ģimenē Liek dzīvesbiedrei rakt sev kapu. Skaļākie tiesu procesi Igaunijā (2)

Foto: Pexels
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kāds vīrietis piekāvis dzīvesbiedri, ielicis viņu auto bagāžniekā un klajā laukā licis rakt sev kapu, cits piekāvis sievu ar uzgriežņu atslēgu un pēc tam izvarojis. Šie ir notikumi, kas tiek šķetināti dažās no skaļākajām tiesas prāvām, kas saistītas ar vardarbību ģimenē, Igaunijā, vēsta portāls "Postimees".

Vienā no šiem gadījumiem apsūdzētais ir uz brīvām kājām, citā - ticis cauri sveikā ar nosacītu sodu.

40 gadus veco Mareku ar tiesas lēmumu apcietināja 17. septembrī. Tobrīd viņš jau piecreiz bija paviesojies īslaicīgās aizturēšanas izolatorā par to, ka bija vardarbīgs pret savu sievu. 

Sita ar uzgriežņu atslēgu

Viss sācies 2017. gada otrajos Ziemassvētkos. Mareks vairākas reizes iesita sievai ar dūri pa seju. Pēc tam aiz matiem aizvilka sievieti uz vannasistabu, draudēja noslīcināt, lēja viņai sejā ūdeni un sāka žņaugt. 

Saskaņā ar apsūdzībām vīrietis paķēris uzgriežņu atslēgu un piekāvis sievieti, draudējis nogalināt. 

Jau 2018. gada 23. janvārī Mareks atkal bija vardarbīgs pret sievu - rāva aiz matiem un pleciem, nodarīja sāpes. Vēl pēc sešām dienām viņš atkal uzbruka sievai un izvaroja viņu. 

Policija atkal aizveda vīrieti, pēc tam tiesa aizliedza viņam tuvoties sievai. Tomēr tas netraucēja Marekam atkal uzbrukt - būdams dzērumā, viņš uzmeklēja dzīvesbiedri un atkal draudēja nogalināt.

Jauns uzbrukums notika 2018. gada 17. augustā. Pirmajā dienas pusē. Vīrietis sievai pie mājas iesita pa seju, saķēra aiz kakla un nogrūda zemē. Pēc tam vilka sievieti aiz matiem līdz mašīnai un vairākkārt dauzīja viņas galvu pret auto virsbūvi. 

Pēc mēneša tiesa lēma Mareku apcietināt. 

5. novembrī Mareku notiesāja par ar vardarbību saistītu noziegumu, seksuālu noziegumu un vairākkārtīgu aizlieguma tuvoties sievai pārkāpumu. Vīrietim piesprieda pusotru gadu cietumā. Tiesa, aiz restēm pavadīt Marekam nāksies vien septiņus mēnešus. Atlikušais laiks piespriests nosacīti ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem. Tāpat viņam jāmaksā 2300 eiro un jāsedz tiesāšanās izdevumi. 

Lika rakt sev kapu 

Pirms neilga laika Igaunijā tiesas priekšā stājies vēl viens vardarbīgs vīrietis. 27 gadus vecais Artjoms uzbruka savai bijušajai dzīves biedrei naktī uz 2017. gada oktobri Kivieli pilsētā, kad viņi abi sēdēja automašīnā.

Saniknotais vīrietis sita sievietei pa seju ar rokām. Ar automašīnu viņš aizveda cietušo uz nepazīstamu vietu, kur viņš viņu piespiedu kārtā izmeta ceļa malā. Kad sieviete mēģināja piecelties, Artjoms sāka viņu sist un atkal nometa viņu uz zemes. Tad vīrietis aizgāja, atstājot sievieti.

Pēc kāda laika viņš atgriezās, atvēra bagāžnieku un lika cietušajai tajā iekāpt. Kad sieviete atteicās, viņš ar spēku viņu tur iestūma un aizvēra bagāžnieku. Pēc desmit minūšu brauciena Artjoms apturēja automašīnu, aiz matiem izvilka upuri un iemeta to zālē. Pēc tam viņš pasniedza viņai lāpstu un lika viņai "izrakt" kapu. Šī uzbrukuma rezultātā bijusī Artjoma dzīvesbiedre guva daudz miesas bojājumus.

Vīrietis atkal pielietoja vardarbību pret savu bijušo dzīvesbiedri šī gada 23. septembra naktī atpūtas centrā "Alaiye Alutaguse Volost". Artjoms tik spēcīgi iespieda sievieti ar galvu durvīs, ka viņai rezultātā bija ielauzts galvaskauss. Tad viņš rupji satvēra sievieti aiz matiem un sita ar seju pret galdu.

Artjomam, kuram iepriekš nebija sodāmības, tika piespriests pusotra gada cietumsods un probācijas laiks, taču viņam nevajadzēs pavadīt dienu aiz restēm, ja divu gadu laikā viņš neizdarīs jaunu noziegumu. Viņam piešķirts arī naudas sods 810 eiro apmērā.

"Prokuratūra arī ņēma vērā cietušās personas viedokli, viņa negribēja Artjomam tiesisku sodu un piekrita izlīgšanai ar viņu. Viņu kopdzīves laikā šī bija pirmā šāda veida epizode, viņiem ir kopīgs bērns, kas dzīvo kopā ar tēvu," piebilda prokuratūra, piebilstot, ka notiesātais iepriekš nav sodīts, viņam ir patstāvīga darba vieta un viņa aizbildnībā ir nepilngadīgs bērns.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu