Sanktpēterburgas vēsturnieks-"uzšķērdējs" rakstīs grāmatu par savas mīļotās studentes nonāvēšanu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vēsturnieks Oļegs Sokolovs
Vēsturnieks Oļegs Sokolovs Foto: Anton Vaganov / REUTERS

Vēsturnieks Oļegs Sokolovs, kurš tiek apsūdzēts 24 gadus vecās maģistrantes nogalināšanā, gatavojas rakstīt autobiogrāfisku romānu par dzīvi un mīlestību, ziņo medijs "Lenta".

Arestētais vēsturnieks, kurš tagad atrodas Maskavas cietuma psihiatriskajā slimnīcā, esot palūdzis Probācijas dienesta darbiniekiem, kuri viņu apmeklēja, pildspalvu un papīru.

"Es uzrakstīju visu, ko izdarīju, un dažas sekundes vēlāk to nosvītroju... Nastja un es - mēs bijām komanda..." Sokolovs raudot skaidrojis.

Viņš arī atklājis detaļas par savu pašnāvības mēģinājumu izmeklēšanas eksperimenta laikā, kad viņš tika nogādāts dzīvoklī, kur viņš nogalināja un sadalīja savas mīļotās absolventes Anastasijas Ješčenko ķermeni.

"Viņi mani atveda uz turieni, un tad viss atkal apgāzās kājām gaisā. Es visu atcerējos, viss atkārtojās, it kā..." sacīja Sokolovs. Viņš arī minēja, ka viņš ir normāls un saprot, ko izdarījis, ka pret viņu nevajadzētu izturēties kā pret psihiski slimu.

Apsūdzēto no Sanktpēterburgas nogādāja Maskavā psihiatriskās tiesu ekspertīzes veikšanai pētniecības institūtā. Psihiatriskajā slimnīcā viņš pavadīs dažas dienas. Pašlaik Sokolovs tiek turēts divvietīgā kamerā, viņa kaimiņš tiek apsūdzēts seksuālā uzbrukumā.

18. novembrī, veicot izmeklēšanas eksperimentu dzīvoklī, kurā tika izdarīta slepkavība, Sokolovs mēģināja ievainot sevi ar dunci. Viņš izmantoja brīdi, kad viņu uz brīdi atbrīvoja no roku dzelžiem. Tajā pašā laikā vēsturnieks valkāja bruņu vesti. Viņu uz vietas apturēja izmeklētāji.

Oļegs Sokolovs tika aizturēts 9. novembrī Sanktpēterburgā, mēģinot Moikas upē noslīcināt nošķeltas sieviešu rokas. Vēlāk viņš atzina, ka greizsirdības dēļ nogalinājis savu absolventi un dzīvesbiedri Anastasiju Ješčenko, pēc tam sadalījis viņas ķermeni, lai atbrīvotos no pierādījumiem.

11. novembrī tiesa vēsturnieku arestēja uz diviem mēnešiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu