Paziņoti aizvadītā mēneša labākie NHL spēlētāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makdeivids
Konors Makdeivids Foto: AFP/SCANPIX

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) novembra mēneša vērtīgākajiem spēlētājiem atzīti Konors Makdeivids, Neitans Makinons un Patriks Keins.

Ik mēnesi NHL izvirza trīs labākos spēlētājus, kuru sniegums izcēlies uz pārējo fona. Aizvadītajā mēnesī par čempionāta pirmo zvaigzni izraudzīts Edmontonas "Oilers" kapteinis Makdeivids, kurš līdz šim jau paspējis iekrāt 51 rezultativitātes punktu, kas ir labākais rādītājs līgā.

Makdeivids novembrī 14 spēlēs izcēlās ar 13 vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm. Seši no viņa gūtajiem vārtiem tika iemesti skaitliskajā vairākumā, bet, spēlējot nevienādos sastāvos, viņš kopumā iekrāja 11 punktus.

Hokejists ar rezultatīvām darbībām neizcēlās tikai divās no 14 spēlēm, spējot punktu nopelnīt 11 mačos pēc kārtas. Kanādietis septiņos dueļos nopelnīja vairāk nekā vienu rezultativitātes punktu un 10.novembra mačā izcēlās ar "hat-trick" un trim rezultatīvām piespēlēm. Šajā pašā dienā hokejists arī nopelnīja savu karjeras 400.rezultativitātes punktu.

Tikmēr otrās zvaigznes godu ieguva Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Makinons, kurš 14 mačos iekrāja 25 rezultativitātes punktus (10+15). Uzbrucējs ar vārtiem izcēlās astoņas spēlēs, bet vismaz četrus punktus viņš iekrāja trīsreiz - 7.novembrī (1+3), 12.novembrī (2+2) un 29.novembrī (1+3).

Makinons novembrī kopumā izdarīja 79 metienus pa vārtiem, kas bija labākais rādītājs līgā, bet vismaz vienu punktu viņš guva septiņos dueļos pēc kārtas. 25 gūti punkti viena mēneša laikā ir labākais rezultāts kopš 2000.gada marta, kad "Avalanche" rindās ar 26 rezultativitātes punktiem (15+11) izcēlās leģendārais Džo Sakiks.

Savukārt trešās zvaigznes godu ieguva Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Keins, kura rēķinā 15 spēles un 24 punkti (11+13). Hokejists aizvadītajā mēnesī vismaz vienu punktu iekrāja visās 15 cīņās. Amerikānis ar vārtiem izcēlās desmit spēlēs, bet laika posmā no 7. līdz 17.novembrim viņš guva sešus vārtus. Seši vārti sešās spēlēs pēc kārtas - līdz šim ir labākais rādītājs līgā.

Hokejists novembrī sešos mačos guva vairāk nekā vienu punktu, bet vismaz trīs rezultativitātes punkti viņam bija trijās cīņās - 7.novembrī (1+2), trīs dienas vēlāk (2+1) un 13.novembrī (1+2).

Uzbrucējs patlaban aizvien turpina savu rezultativitātes sēriju, vismaz vienu punktu iekrājos jau 15 dueļos pēc kārtas. 2015./16.gada sezonā viņš vismaz vienu punktu bija iekrājis 26 spēlēs pēc kārtas, bet pērn tas izdevās 20 mačus no vietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu