"Blues" vārtsargs Alens aptur Keina 15 spēļu rezultativitātes punktu sēriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeiks Alens
Džeiks Alens Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Sentluisas "Blues" vārtsargs Džeiks Alens pirmdien nosargāja savus vārtus "sausā" pirmoreiz sezonā un apturēja Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēja Patrika Keina 15 spēļu sēriju ar rezultativitātes punktiem.

Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā piekāpās Sentluisas "Blues" ar 0:4 (0:2, 0:0, 0:2).

Par galveno varoni kļuva Alens, kurš Sentlūisas vārtos atvairīja 38 pretinieku metienus, tai skaitā sešus Keina centienus ieņemt viesu vārtus.

Keina sērija šosezon līgā bija garākā. Iepriekšējo reizi viņš pie rezultativitātes punkta netika 29.oktobra 0:3 zaudējumā pret Nešvilas "Predators". 15 maču laikā Keins guva 24 punktus (11+13).

"Tā bija laba sērija," pēc spēles teica Keins. "Pēdējās spēlēs iespējas tika izmantotas sliktāk, un jau likās, ka sērijas gals drīz pienāks. Turklāt es neradīju tik daudz iespēju, kā pašam gribētos. Pamēģināšu pāris dienas atpūsties un ar jauniem spēkiem atgriezties ceturtdienas spēlē ar Bostonas "Bruins", lai atjaunotu iepriekšējo rezultativitāti," pēc mača teica Čikāgas uzbrukuma līderis.

Divi rezultativitātes punkti šajā mačā par vārtiem un piespēli Džeidenam Švarcam.

"Blues" ar 42 punktiem 29 mačos ir Rietumu konferences līdere, bet Čikāgas "melnie vanagi" ar 25 punktiem 27 spēlēs ierindojas priekšpēdējā vietā konferencē.

Tikmēr ar 17 punktiem 30 mačos pēdējo vietu līgā ieņem Detroitas "Red Wings", kas pirmdien savā laukumā ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu.

Detroitieši zaudēja desmitajā mačā pēc kārtas, astoņos pēdējos no tiem nespējot iegūt ne punktu.

Pirmajā periodā pēc Andersa Lī un Antonija Boviljē precīziem metieniem viesi izvirzījās vadībā. Ar precīzu Dilana Larkina metienu vairākumā otrās trešdaļas vidū mājinieki atguva cerības, taču tad ar saviem diviem sezonas pirmajiem vārtiem atbildēja Džordans Eberlī, pagarinot savulaik slavenās Detroitas vienības zaudējumu sēriju.

Salinieku vārtos ar 30 "sarkano spārnu" metieniem galā tika Semjons Varlamovs.

Otrdien no latviešu pārstāvētajām vienībām laukumā dosies Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas uzņems Arizonas "Coyotes".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu