"Printful" iesūdz tiesā "Printify". "Printify": Mūs cenšas nomelnot (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

"Printify" dibinātājs Jānis Berdigans Latvijas drukas produkta ražotāja "Printful Latvia" vēršanos Ziemeļkalifornijas tiesā pret "Printify Inc" par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, vērtē kā "melno PR", vēsta raidījums "TV3 ziņas".

Berdigans norāda, ka par "Printful Latvia" īpašnieka "Printful Inc" prasību ASV tiesā, uzzinājis no publikācijām Latvijas medijos. ASV advokāti šobrīd iepazīstas ar iesniegtajiem materiāliem. 

"Nepārprotami šis ir melnais PR un konkurentu centieni mūs nomelnot," raidījumam skaidrojis Berdigans.

"Acīmredzot "Draugiem Group", kuru grupā iekļauts arī "Printful", ir neapmierināti ar konkurenci un zemākām cenām, ko mēs nodrošinām, tāpēc cenšas likt šķēršļus mūsu darbā, izmantojot tiesvedību. Man ir žēl, ka latvieši šādā veidā izvēlās cīnīties ar konkurenci," sacījis "Printify" dibinātājs.

Berdigans arī norādījis, ka jebkura veida konkurence ir vērtējama pozitīvi un jebkurš PR ir labs. 

"Tomēr mēs izvēlamies fokusēt savu laiku un resursus uz klientu piesaisti un piegādāt mūsu klientiem preces un pakalpojumus, kas ir labāki nekā mūsu konkurentiem, nevis iesaistīties šādās aktivitātēs, kas grauj Latvijas tēlu," "TV3 ziņām" pavēstījis Berdigans.

Savukārt "Draugiem Group" norāda vēl uz kādu aspektu, kas bieži rada pārpratumus.

"Nosaukums un viņu sākotnējais logo ir līdzīgs mūsu kompānijas nosaukumam un logo. Ņemot vēra, ka mēs strādājam vienā jomā, viņam noteikti bija zināms, kas mēs esam," raidījumam skaidrojis "Darugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka "Printful Latvija" īpašnieks iesūdzējis tiesā "Printify" par negodīgu komercdarbību. 

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka prasība pret "Printify" īpašnieku iesniegta par vairāku ASV tiesību aktu pārkāpumiem, tostarp intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, negodīgu komercpraksi un iedzīvošanos uz citu darba rēķina.

Pēc uzņēmuma pārstāvju paustā, "Printify" īpašnieks ir šķietami nelegāli nokopējis un pārveidojis "Printful" radīto "Woocommerce" integrācijas programmatūras kodu, kas paredzēts pasta izmaksu uzstādīšanai un aprēķinam, lai lietotāji varētu iegūt precīzas sūtīšanas izmaksas saviem produktiem.

Pirmo "Woocommerce" integrācijas programmatūras kodu "Printful" publicēja 2014. gada oktobrī, pēc kā sekoja ilgstošs integrācijas funkcionalitātes uzlabošanas posms, kurā tika ieguldīti nozīmīgi cilvēkresursi, zināšanas, laiks un finanšu līdzekļi. Vēlāk, 2017. gada jūnijā, "Printful" nāca klajā ar jaunu "Woocommerce" integrācijas programmatūras koda versiju, ko "Printify" ir šķietami nelegāli nokopējis un pāris mēnešu vēlāk publiskojis kā savu pirmo, pašu izstrādāto "Woocommerce" programmatūras kodu, skaidroja uzņēmuma pārstāvji.

Video: "TV3 ziņu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu