"Manu laivu spēcīgi atspārdīja haizivis." Kārlis Bardelis iestrēdzis nelielā Indonēzijas salā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Bardelis
Kārlis Bardelis Foto: facebook.com/Bored-of-Borders

Latviešu pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis, pēc ilgas un smagas airēšanās no Papua-Jaungvinejas uz kādu Āzijas valsti, iestrēdzis nelielā Indonēzijas salā, ziņo raidījums "900 sekundes".

Jau desmit mēnešus Kārlis Bardelis izticis bez normālas gultas un dušas. Tagad, diemžēl, viņa sapnis par atgriešanos mājās uz Ziemassvētkiem Latvijā ir izsapņots - Kārlis ir aizpūsts uz pavisam nelielo Sangihes salu Indonēzijā. Tur viņš sēžot zem palmas lapas un gaidot, kad uzlabosies laikapstākļi. 

"Tagad ir sākusies lietus sezona. Lietus līst jau piecas dienas," stāsta Bardelis. 

Viņam esot bijušas problēmas ar laivu, taču vietējie iedzīvotāji labprāt viņam palīdzējuši to salabot. 

Kārlis stāstījis, ka haizivis viņa laivu "spēcīgi atspārdījušas". Arī nonākšana līdz salai neesot bijis nekāds vieglais darbiņš - visu laiku esot valdījis pastāvīgs pretvējš, kas airēšanu padarījis ļoti smagu. 

"Ja arī ir tas pretvējš, pa dienu es varu paairēt un lēnām kustēties, bet nu naktī, kad eju gulēt, tad mani atkal pūš atpakaļ un nes atpakaļ uz austrumiem."

Apstākļu dēļ viņš bija spiests piestāt pirmajā salā, kas gadījusies pa ceļam, bet arī tas neesot bijis viegli. Piestāšana krastā esot patiess izaicinājums rifu un vēja dēļ, stāstījis Kārlis. 

"Man nebija spēka ne parunāt, ne ēst uztaisīt, vienkārši atkritu un gulēju, kamēr atguvu spēkus," atklāja ceļotājs.

Tagad viņš jau esot atguvies un vietējie iedzīvotāji viņu aprūpējot, kā arī imigrācijas dienests esot vīrietim atļāvis salā uzturēties līdz 12. decembrim. Kārļa piestāšana aprakstīta arī vietēja ziņu portālā.

» "Mazliet te pirāti uzdarbojas." Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis dalās ar saviem jaunākajiem piedzīvojumiem

Kārlis esot beidzot gulējis normālā gultā: "Es nebiju gultā gulējis desmit mēnešus un tikpat ilgu laiku nebiju bijis dušā. Uz laivas mazgājos no ūdens pudeles."

Kārlis Bardelis ceļo apkārt zemeslodei, izmantojot tikai savu muskuļu spēku. Aizraušanās ar airēšanos sākusies jau visai sen, kad viņš ar draugu devās pāri Atlantijas okeānam. Pēc tam viņš ar draudzeni Lindu uz tandēma velosipēda šķērsoja Dienvidameriku, tad atkal devies okeānā un pārairējis pasaules lielāko okeānu - Kluso okeānu, un nonācis līdz Papua Jaungvinejai.

Nesenākais posms vedis Kārli no Jaungvinejas uz Sangihes salu Indonēzijā. Tālāk viņš airēs Āzijas virzienā, šķērsojot Dienvidķīnas jūru un plāno nokļūt Vjetnamā vai Malaizijā.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu