12 gadus veca meitene ASV arestēta par skolasbiedru "nāves saraksta" publicēšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

12 gadus veca meitene Vestonā, Floridas štatā ASV, arestēta par draudiem nogalināt un nepatiesas informācijas sniegšanu, kas saistīta ar šaujamieročiem, vēsta "NBC News".

Policija paziņojusi, ka meitene sociālajā lietotne "Snapchat" publicējusi "nāves sarakstu", kurā bija rakstīti viņas skolasbiedru vārdi.

Meitenei draud apsūdzības par rakstveida draudiem nogalināt un nepatiesas informācijas sniegšanu, kas saistīta ar šaujamieročiem, pēc tam, kad viņa piektdien, 6. decembrī, lietotnē publicējusi divas atsevišķas draudu ziņas.

"Draudi ietvēra nāves sarakstu ar skolnieku vārdiem. Citā draudā, kas publicēts sociālajā lietotnē, likts noprast, ka skolnieki nav drošībā un viņus nogalinās pirmdien, 9. decembrī," paziņojis vietējais šerifa birojs.

Vestona atrodas aptuveni 40 kilometru attālumā no Pārklendas, kur apšaudē 2018. gada februārī dzīvību zaudēja 17 cilvēki.

Meitene tika arestēta pagājušajā piektdienā, kad kāda skolas audzēkne un viņas vecāki par draudiem informēja likumsargus. Varas pārstāvji sacīja, ka aizdomās turamā, kuras identitāte netiek atklāta, apstiprinājusi, ka izteikusi draudus. Skola, kurā meitene mācās, nesniedza komentārus "NBC News".

Meitenes advokāts žurnālistiem pastāstīja, ka situācija esot "slikts joks, nevis nopietns drauds. Diemžēl mēs dzīvojam postpārklendas pasaulē, kur par šādām lietām jokot nevajadzētu."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu