Traģiska apšaude Čehijas slimnīcā. Seši cilvēki miruši, vairāki ievainoti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija pie slimnīcas, kur notika apšaude.
Policija pie slimnīcas, kur notika apšaude. Foto: AFP / Scanpix

Čehijā, Ostravas pilsētas slimnīcas uzgaidāmajā telpā nošauti seši cilvēki, šāvējs pats sev iešāvis galvā, ziņo "Dailymail".

Policija ziņojusi, ka aizdomās turamais slimnīcā ieradies šorīt plkst. 7.00. 

Policijas darbinieki lūguši sabiedrības palīdzību identificējot uzbrucēju. Sociālo tīklu vietnē "Twitter" tika palaisti attēli no videonovērošanas kamerām, kuros redzams, kā viņš staigā pa slimnīcas gaiteņiem. 

Attēlos bijis redzams vīrietis sarkani melnā jakā. Sabiedrība tika informēta, ka aizdomās turamais vadījis sudraba krāsas automašīnu. 

Trīs stundu laikā vainīgais tika atrasts. Policija 42 gadus veco vīrieti atradusi automašīnā. Tur vīrietis sev iešāvis galvā.

Tiek domāts, ka viņš cilvēkus nošāvis no tuva attāluma, kamēr viņi sēdējuši Ostravas slimnīcas traumu nodaļas uzgaidāmajā telpā. 

Pēc apšaudes slimnīcas darbinieki un pacienti tika evakuēti no slimnīcas. Policija valstī izsludinājusi pastiprinātu drošību.

"Viņš ienāca uzgaidāmajā telpā un sāka šaut uz cilvēkiem, kuri tur gaidīja. Tad viņš pārlādēja pistoli un turpināja šaut," skaidrojusi kāda aculieciniece. 

Sākotnēji tika teikts, ka mirušo skaits ir četri un divi cilvēki ar ievainojumiem, bet mirušo skaits strauji pieaudzis līdz seši, Čehijas radio sacījis veselības ministrs Ādams Vojtehs.

Četri upuri mira notikuma vietā, taču vēlāk no gūtajām traumām mira arī abi ievainotie, ziņojuši vietējie mediji.

Vietējie mediji ziņojuši, ka ievainoto skaits varētu arī pieaugt.

Pēc klīnikas direktora teiktā, miruši četri vīrieši un divas sievietes. Vēl vienu vīrieti un sievieti vajadzējis operēt, medijiem sacījis direktors.

Policija nav norādījusi apšaudes iemeslus.

Laikraksts "The DNES" ziņojis, ka apšaude notikusi slimnīcas trešajā stāvā. 

Premjerministrs Andrejs Babišs televīzijai sacījis, ka šodien dodas uz notikuma vietu.

"Tiek apgalvots, ka uzbrucējs šāvis no tuva attāluma, mērķējis uz galvu un kaklu," Babišs piebildis Čehijas raidorganizācijai "CT24".

Šī bijusi traģiskākā apšaude Čehijā, kopš 2015. gada, kad vīrietis restorānā nošāva astoņus cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu