Īrijā tiesas priekšā stājies latvietis, kurš pirms diviem gadiem vadījis auto bez tiesībām un apdoršināšanas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Īrijā tiesas priekšā nācies stāties kādam Latvijas pilsonim, kurš pirms diviem gadiem Ziemassvētkos pieķerts braucot bez autovadītāja apliecības un apdrošināšanas, ziņo portāls "Baltic-Ireland".

Klonmelas pilsētā dzīvojošais 29 gadus vecais latvietis, auto nedrīkstēšot vadīt vēl turpmākos četrus gadus, kā arī viņam nāksies samaksāt naudas sodu 500 eiro apmērā. 

Tiesā vīrietis atzinis savu vainu ceļu satiksmes pārkāpumos, kuri veikti 2017. gada 25. decembrī. 

Garda tiesā liecinājusi, ka patruļa pamanījusi mašīnu, kas ceļa vidū apstājusies, bet automašīnas vadītājs no tās aizbēdzis, taču pēc brīža atgriezies.

Transportlīdzekļa vadītājs nav varējis uzrādīt ne autovadītāja apliecību, ne apdrošināšanu. Pamatojoties uz to, auto ticis konfiscēts. Pēc nedēļas uzradās auto īstais īpašnieks. 

Īpašnieks bija devis vīrietim atļauju ar mašīnu braukt, jo domājis, ka viņam ir autovadītāja apliecība un apdrošināšana. Apsūdzētais latvietis bija strādājis pie auto īstā saimnieka.

Vīrietim jau iepriekš Latvijā bijušas atņemtas autovadītāja tiesības.

Tiesas lēmums bija uz diviem gadiem atņemt tiesības vadīt auto un 400 eiro liels sods par braukšanu bez apdrošināšanas. Par braukšanu bez tiesībām, tiesa piesprieda vēl 100 eiro sodu un liedza iespēju vadīt auto četrus gadus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu