Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Jūs, brazīlieši, esat netīri dzīvnieki." Kā UFC nīstākais cīkstonis ar muti izglāba karjeru un nonāca pie Trampa (1)

Kolbijs Kovingtons un Donalds Tramps Foto: Instagram/ colbycovmma
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kolbijs Kovingtons ir kļuvis par vienu no, ja ne vis ienīstāko cīkstoni visā UFC. Jau svētdien viņš cīnīsies par čempiona titulu. Lai gan karjeras sākumā amerikānis bija "pareizs", rebrandings  uz sliktā puiša imidžu izglāba Kovingtona karjeru un atnesa pat vizīti Baltajā namā, vēsta "The Sun".

31 gadu vecais amerikāņu cīkstonis savu slikto slavu ieguva ar skandalozajiem un bieži vien aizvainojošajiem izteicieniem, taču cīkstonis ir iemantojis ASV prezidenta Donalda Trampa atzinību.

Kovingtons, kurš šobrīd teju nevienā attēlā nav redzams bez savas sarkanās cepures ar uzrakstu "Make America Great Again" (Padari ASV atkal varenu), 2018. gadā pat nokļuva līdz Balajam namam, lai savu pagaidu čempiona jostu atrādītu valsts prezidentam.

Tiesa, popularitāti cīkstonis ieguva visnotaļ tradicionālā manierē - apsmejot un nicinoši izsakoties par citiem sporta atlētiem.

Kovingtons Trampam ir apsolījis vēl vienu vizīti, jo jau svētdienas rītā viņš oktagonā tiksies ar nigērieti Kamaru Usmanu, lai cīnītos par čempiona titula jostu svara kategorijā līdz 77 kilogramiem. Lai gan Kovingtons šobrīd ir viens no aprunātākajiem cīkstoņiem, vēl pirms diviem gadiem viņš, par spīti labajiem rezultātiem, teju tika atlaists no UFC.

"Jūs, brazīlieši esat netīri dzīvnieki" jeb karjeras pavērsiens 

Kā izteicies pats cīkstonis viņa karjerai UFC gals varēja pienākt jau 2017. gadā, kad viņam bija ieplānota cīņa pret svara kategorijas otro stiprāko vīru - brazīlieti Demianu Maiju. Neskatoties uz to, ka Kovingtons tobrīd divīzijas rangā bija sestajā vietā, UFC bija gatavi uzteikt darba attiecības ar viņu.

"Pirms cīņas ar Maiju UFC manam aģentam bija pateikuši, ka līgumu ar mani nepagarinās. Pēc viņu uzskatiem es biju pārāk garlaicīgs. Tajā laikā es vēl nesapratu, cik liela daļa no šī biznesa ir tieši izklaides aspekts," stāstījis Kovingtons.

Amerikānis apzinājās, ka viņam gaidāmā cīņa pret Maiju ir ne tikai jāuzvar, bet arī jāizdara kaut kas skaļš un viņam izdevās realizēt abas šīs ieceres.

"Tā es aizbraucu uz Sao Paulu, atstāju viņu puisi asins peļķē un sapratu, ka man pēc cīņas ir jāpasaka kaut kas skaļš. Tas, ko es pateicu bija: "Brazīlieši, jūs esat netīri dzīvnieki un visa Brazīlija ir viena liela izgāztuve." Bet es tāpat rēķinājos ar to, ka man nebūs darba," bēdīgi slaveno incidentu atcerējies Kovingtons.

Bet šāds gājiens amerikānim atmaksājās un UFC nolēma, ka saceltā ažiotāža ir pietiekami liela, lai Kovingtonam piedāvātu jaunu līgumu. "Šis mirklis izglāba manu karjeru un arī bija pagrieziens uz labo pusi," izteicies Kovingtons.

Nākamajā gadā amerikānim bija ieplānota vēl viena cīņa Brazīlijā. Kovingtonam bija jāaizvada cīņu par pagaidu čempiona titulu pret brazīlieti Rafaelu Dos Anjosu, bet cīņa tika pārcelta uz Čikāgu. Kovingtons karstasinīgo Brazīlijas tautu bija aizskāris tik ļoti, ka UFC baidījās par Kovingtona dzīvību, ja šī cīņa notiktu Brazīlijā. Amerikānis šo dueli uzvarēja, kļūstot par pagaidu čempionu svara kategorijā līdz 77 kilogramiem.

"Viņš ir runīgs idiots." Kovingtonu kritizē pat slavenākās UFC personas

Oktagona intervijā pēc uzvaras pār Dos Anjosu Kovingtons ķērās klāt visiem divīzijas slavenākajiem cīkstoņiem, arī savam treniņu biedram un draugam Horhem Mazvidālam. Amerikānis vēlāk izteicās, ka Mazvidālam vienkārši skaužot viņa panākumi.

Sarunā ar ESPN Kovingtons turpināja noniecināt savu komandas biedru: "Ja tev ir vairāk panākumu nekā Mazvidālam un tu viņam nekā vairs nevari palīdzēt, viņš aizmirsīs par tevi. Šobrīd es pelnu vairāk nekā viņš, guļu ar skaistākām sievietēm un mana dzīve kopumā ir labāka. Viņš ir maza greizsirdīga ku*e."

Bet Mazvidāls nav vienīgais komandas biedrs, kurš ir sašutis par Kovingtona personības maiņu. Arī viens no vieglā svara top cīkstoņiem, Dastins Porjē Kovingtonu nosauca par izsmieklu un teica, ka viņš ir pārdevies.

Nevienu labu vārdu par Kovingtonu nav varējusi pateikt arī viņa komandas biedrene un bijusī čempione svarā līdz 52 kilogramiem Joanna Jendžeičika: "Nekad citam cīkstonim nevēlu sliktu, bet ceru, ka Usmans viņam kārtīgi sados. Man tā nevajadzētu teikt, jo savi cilvēki ir jāatbalsta, bet Kolbijs nav mūsu draugs. Viņš ir neglīts cilvēks. Tas, ko viņš ir teicis, tā par komandas biedriem nedrīkst runāt, neatkarīgi no tā, vai viņi tev patīk, vai nē."

Protams, skaļajam sportistam, līdzīgi kā citiem cīkstoņiem, kuri ir sevis promotēšanas speciālisti, ir bijuši arī konflikti ar UFC prezidentu Deinu Vaitu. 

Kovingtons ir izteicies, ka, ja viņš cīņā pret Usmanu izcīnīs čempiona jostu, viņš to neļaus Vaitam aplikt sev ap vidukli, kā tas notiek parasti. "Ja viņš mēģinās man jostu aplikt ap vidukli, es viņam to atņemšu un iesitīšu viņam ar to," izteicies Kovingtons.

Vaits uz šādu apgalvojumu atbildējis īsi: "Viņš ir runīgs idiots."

Kovingtons izceļas ne tikai ar skaļiem izteicieniem, bet arī ļoti provokatīvu "Instagram" konta saturu, kurā viņš bieži vien redzams kopā ar teju kailām modelēm.

Kovingtons savā profesionālajā MMA karjerā ir izcīnījis 15 uzvaras, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu