Dzintars: VL-TB/LNNK galvenais virsmērķis ir latviskas Latvijas un latviešu nācijas pastāvēšana cauri laikiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) veikusi nozīmīgu ieguldījumu latviešu valodas lomas aizsargāšanā, kā arī kultūras un demogrāfijas jomās, sestdien, 14. decembrī, VL-TB/LNNK kongresā sacīja tās priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars vērsa uzmanība, ka tuvākajos gados notiks vairākas vēlēšanas, kas nav veselīgākais laiks partijām, jo ir jāiegulda enerģija cīņai par varu, kas var atņemt enerģiju strādāšanai valsts labā. Reizē nacionālā apvienība priekšvēlēšanu laikā var stāvēt pāri priekšvēlēšanu cīņām, uzmanību veltot savai misijai un mērķiem, apgalvoja politiķis. 

Šādu pieeju ļauj īstenot tas, ka VL-TB/LNNK savās pārraudzības jomās - kultūrā, zemkopībā un daļēji demogrāfijā - varot lepoties ar labu izaugsmi un ka no nozares pārstāvjiem esot saņemta labvēlība, atzinība un atbalsta, pauda nacionālās apvienības līderis. Viņš arī norādīja, ka nacionālā apvienība ir otra populārākā partija valstī.

VL-TB/LNNK galvenais virsmērķis ir latviskas Latvijas valsts un latviešu nācijas pastāvēšana cauri laikiem. Atšķirībā no vairākām partijām, kurām šie varētu būt vieni no vairākiem mērķiem, nacionālajai apvienībai tie ir pamatu pamats, akcentēja politiķis.

Dzintars norādīja, ka, lai šo mērķi sasniegtu, nepieciešamas kuplākas ģimenes, lai Latvijai lojāli cilvēki paliktu dzīvot Latvijā, ārējā un iekšējā drošība, labvēlīgs starptautiskais stāvoklis un lai cilvēki justos laimīgi.

Viņš norādīja, ka demogrāfija kā svarīga prioritāte budžeta sarunās ir "mūsu artava" šī mērķa sasniegšanai. Lai gan kopējie rādītāji nav apmierinoši, taču Latvijā dzimstības pieaugums ir straujākais Eiropas Savienībā, un tas sakrīt ar laiku, kad šī jautājuma atbalstīšanai no valsts puses pievērsās nacionālā apvienība, izteicās VL-TB/LNNK līderis.

Politiķis kā vienu no panākumiem kultūras jomā minēja proporcionāli lielāko atalgojumu pieaugumu kultūras darbiniekiem kopš neatkarības atjaunošanos, kā arī vērsa uzmanību, ka VL-TB/LNNK ir nobloķējusi jebkurus mēģinājumus apdraudēt latviešu valodas lomu.

Kā ziņots, nacionālās apvienības kongresā šodien paredzētas priekšsēdētāja un pārējās valdes vēlēšanas. Paredzama liela konkurence partijas valdes vēlēšanās, bet uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē tikai Dzintars.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu