"Viņa rokas bija izstieptas, gluži kā Supermenam." Traģiskā negadījumā Lielbritānijā spēlējoties pakāries 10 gadus vecs zēns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svece un ziedi. Ilustratīvs attēls.
Svece un ziedi. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

10 gadus vecs zēns no Steiplfordas Lielbritānijā nejauši pakāries, spēlējoties savā istabā, vēsta britu laikraksts "Daily Mail".

12. augustā Īzaks Lions bijis tik satraukts par gaidāmo ģimenes braucienu uz Altonas atrakciju parku, ka nav varējis aizmigt. Viņš piecēlies, apģērbies kā senais romietis un pēc neilga brīža paslīdējis un nomiris. Nāves cēlonis bijis netīša pakāršanās, secināts pēcnāves izmeklēšanā.

"Viņa rokas bija izstieptas, gluži kā Supermena stila pozā," stāstīja Samanta Ostina, viena no izmeklētājām, kas strādāja pie traģiskās lietas.

"Viņam patika izlikties, un mugurā bija ēģiptiešu kostīms. Ģimene nesen bija atgriezusies no atvaļinājuma, un viņam ļoti interesēja romieši. Viņš varētu būt iztēlojies, ka ir romietis," Ostina pastāstīja vienu no izmeklētāju hipotēzēm.

Viņa arī pastāstīja, ka zēns bijis pārlaimīgs par gaidāmo braucienu uz Altonas atrakciju parku.

Māte Klēra Lionsa Īzaku aprakstīja kā "laipnu, jautru un aizrautīgu" bērnu, kuram bija "neparasta iztēle". Viņš esot aizrāvies ar filmām, it īpaši "Marvel" supervaroņiem, kā arī rakstījis pats savus stāstus. Īzakam ļoti rūpējuši citi - viņš vēlējies pat ziedot savas rotaļlietas labdarībām, ko redzēja pa televizoru.

Traģisko nelaimes gadījumu atklāja viņa tēvs Maiks, kurš ir armijas veterāns un apguvis pirmo palīdzību. Viņš centās dēlu atdzīvināt, tomēr tas neizdevās. Izmeklēšanai sniegtā paziņojumā tēvs aprakstīja, ka Īzaks bijis "lidojošā pozīcijā", kad viņš dēlu atradis istabā neilgi pēc plkst. 7. Īzaks bijis "ļoti laimīgs bērns".

Tiesu medicīnas ekspertīzē secināts, ka nāve bijusi nejauša un tās iemesls bija pakāršanās. Izmeklētāja sacīja, ka "ļoti drīz kļuvis skaidrs, ka šis ir ārprātīgi traģisks gadījums, nevis kaut kas ļaunprātīgs." Viņa arī piebilda, ka bērns bijis labi aprūpēts.

Īzaka vecāki paši nebija klāt, kad tika nolasīti izmeklēšanā iegūtie secinājumi. 

Zēns bija vecākais no četriem bērniem, un traģiskais negadījums notika vien divas dienas pirms viņa māsas Greisas devītās dzimšanas dienas.

"Viņš spēlējās, izklaidējās, un tad tas beidzās," sacīja Maiks Lions. "Mēs domājam, ka tas notika tādēļ, ka viņš nevarēja aizmigt, jo bija tik satraukts par gaidāmo braucienu. Viņš piecēlās, novilka pidžamu un saģērbās kā romietis."

"Tas bija negadījums, viņš paslīdēja spēlējoties. Viņš nomira uzreiz."

Īzaka māte arī atzīst, ka nezina, vai kādreiz spēs ar notikušo samierināties. Viņa piebilda, ka zēns ar viņiem ir "visur - zīmējumos, uz katra papīra gabaliņa."

Ģimene iepriekš sacījusi, ka nespēj noticēt atbalstam, ko saņēmuši no vietējiem iedzīvotājiem. Tiešsaistes labdarības lapā arī uzsākta līdzekļu vākšana, lai ģimene varētu izveidot piemiņas vietu viņu "skaistā zēna" dzīvei, kā arī lai palīdzētu viņiem samierināties ar notikušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu