Par jauno NEPLP vadītāju ievēlēts Āboliņš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivars Āboliņš
Ivars Āboliņš Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien par jauno NEPLP vadītāju vienbalsīgi ievēlēja līdzšinējo NEPLP priekšsēdētājas vietnieku Ivaru Āboliņu, informēja NEPLP pārstāvji.

Par NEPLP priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi tika ievēlēta līdzšinējā NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, kā arī tika pieņemts lēmums par NEPLP locekļu atbildības un līdzatbildības jomu sadali. 

Nosakot atbildību sadali, tika nolemts, ka Āboliņš pārraudzīs padomes darbu kopumā un ar informatīvas telpas aizsardzību saistītos jautājumus. Druviete pārraudzīs starptautisko sadarbību un medijpratības jomu, savukārt NEPLP loceklis Patriks Grīva veiks komerciālo un nekomerciālo, tai skaitā vietējo, reģionālo, nacionālo un pārrobežu, radio un televīziju jomas pārraudzību. 

NEPLP locekļi ir līdzatbildīgi par visām iepriekš uzskaitītajām atbildības jomām.

"Pašlaik NEPLP ir svarīgi atgūt reputāciju un ar smagu ikdienas darbu mēs to izdarīsim.

Padomi, pirmkārt, redzu kā nozares regulatoru, tādēļ esmu (..) gandarīts, ka politiķi ir apsolījuši jau nākamgad sabiedrisko mediju kapitāldaļu turēšanas funkciju uzticēt jaunai institūcijai," norādīja Āboliņš. Saeimā vēl izskatīšanā esošais likumprojekts paredz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļus padomes izveidošanu.  

Āboliņš pauda, ka NEPLP ir vēl vairāk jāstiprina Monitoringa centrs un Juridiskā nodaļa, koncentrējoties uz tirgus regulāciju. "Latvijas informatīvā telpa ir jāaizsargā un jāstiprina katru dienu," viņš uzsvēra.

Kā norādīja Āboliņš, padomei ir jādefinē mērķi un konsekventi jāiet uz to realizāciju. "Kā galvenos virzienus varu nosaukt Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanu, atbalstu vietējā satura radīšanai, starptautisko sadarbību, kā arī medijpratības jautājumus," norādīja jaunievēlētais NEPLP vadītājs.

Viņš sacīja, ka redz iespējas efektivizēt NEPLP biroja darba organizāciju, reizē paužot nožēlu, ka biroja "jaudīgajiem profesionāļiem" dažādu ar padomi saistītu notikumu dēļ esot bijis jāiziet cauri "vislielākajiem izaicinājumiem".

Kā ziņots, NEPLP pašlaik ir vakantas divas vakances, uz kurām pieteikšanās ir noslēgusies. Tālāk par tām jālemj Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un pēc tam parlamentam. Uz vakantajiem amatiem pretendē 16 kandidāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu