Sanktpēterburgas "vēsturnieks-uzšķērdējs" atklāj, ka plānojis precēt nogalināto studenti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DENIS SINYAKOV / AFP

Vēsturnieks Oļegs Sokolovs, kurš tiek apsūdzēts savas bijušās studentes Anastasijas Ješčenko slepkavībā, intervijā ar medija "Komsomoļskaja Pravda" žurnālistiem, atklāja, ka vēlējies precēt nogalināto Anastasiju.

Pēc viņa teiktā, viņš plānojis apprecēties ar Anastasiju. Viņi arī plānoja doties uz dzimtsarakstu biroju, lai iesniegtu laulības pieteikumu, lai kāzas svinētu 2020. gada 28. – 29. Aprīlī.

Sokolovs apgalvo, ka pirms slepkavības viņš "kopdzīvē pavadītos piecus gadus nebija vardarbīgi piedūris viņai pirkstu". "Pat mūsu ģimenes skandāli bija reti un, es teiktu, pat bez spēcīgiem uzliesmojumiem," viņš teica.

Vēsturnieks sacīja, ka viņš saprot nozieguma smagumu un ir sodīšanas vērts. "Man nav vienalga, ko viņi saka par mani. Es nogalināju viņu un arī pats esmu miris līdz ar viņu," viņš skaidroja. Vienlaikus Sokolovs sacīja, ka viņam nav citu plānu kā grāmatas rakstīšana.

2. decembrī Sokolovs paziņoja, ka gatavojas rakstīt grāmatu par 24 gadus vecās Anastasijas Ješčenko slepkavību. Viņš sacīja, ka tas būs autobiogrāfisks "romāns par dzīvi un mīlestību".

Oļegs Sokolovs tika aizturēts 9. novembrī Sanktpēterburgā, mēģinot Moika upē noslīcināt nošķeltas sieviešu rokas. Vēlāk viņš atzina, ka greizsirdības dēļ nogalinājis savu absolventi un mīļoti Anastasiju Ješčenko, pēc tam sagriezis gabalos viņas ķermeni, lai atbrīvotos no pierādījumiem. 11. novembrī tiesa vēsturnieku arestēja uz diviem mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu