Foto ⟩ Baltijas valstu prezidenti paužot atbalstu labdarības maratonam, apmeklē "Dod pieci!" stikla studiju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
«Dod pieci!» studijā viesojas Baltijas valstu prezidenti
«Dod pieci!» studijā viesojas Baltijas valstu prezidenti Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Šodien, 17. decembrī īpašajā Dod Pieci! stikla studijā Doma laukumā viesojās Baltijas valstu prezidenti. Latvijas prezidents Egils Levits, Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida (Kersti Kaljulaid) un Lietuvas prezidents Gitans Nausēda (Gitanas Nauseda) pauda atbalstu labdarības maratonam Dod Pieci! un šī gada mērķim - pievērst sabiedrības uzmanību neārstējami slimu cilvēku aprūpei Latvijā. Prezidenti arī veica ziedojumus, katrs izvēloties sev un savai valstij tuvu dziesmu.

Latvijas valsts prezidents Egils Levits par ziedojumu izvēlējās grupas Zodiaks dziesmu "Taisnība": "Dziesma, ko ziedoju, ir tapusi laikā, kad Latvija atguva neatkarību, un, lai arī šodien ir problēmas, kas Latvijā ir jārisina, jāatceras, ka mums ir iespēja risināt tās savā zemē," viesojoties stikla studijā teica valsts prezidents Egils Levits.

Igaunijas valsts prezidente Kersti Kaljulaida par ziedojumu izvēlējās igauņu komponistes Olavas Ehalas (Olav Ehala) Ziemassvētku dziesmu "Jõuluingel" ("Ziemassvētku eņģelis"), skaidrojot: "Šī dziesma lai ir kā sveiciens visiem tiem cilvēkiem, kuri ir gatavi ziedot ne tikai Ziemassvētkos, bet arī būt eņģeli kādam, kam tas ir nepieciešams cauru gadu".

"Manis izvēlētā dziesma ir par Lietuvu, ģimeni un visvairāk par mīlestību. Tā saucas "Eiropas Vidus" ("Europos Vidury") un ir lieliski piemērojama arī Igaunijai un Latvijai, kas atrodas starp Austrumiem un Rietumiem - Eiropas centrā," savu ziedotās dziesma izvēli skaidroja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

Kopš maratona sākuma, Dod Pieci! stikla studijā Doma laukumā jau ir viesojušās grupas Prāta Vētra, Astro’n’out, kā arī Rīgas Doma zēnu koris kopā ar komponistu Raimondu Tigulu un diriģentu Mārtiņu Klišānu, kuri ar šī gada Dod Pieci! himnu "Klusi čukst Dievs" atklāja maratonu.

Šogad visi Dod Pieci! saziedotie līdzekļi caur Ziedot.lv tiks novirzīti neārstējami slimu cilvēku aprūpei, uzsverot, ka dzīves beigās rūpes par cilvēku ir tik pat svarīgas ka sākumā ikviens ir pelnījis šo pasauli pamest cieņpilni. Minimālais ziedojums 5 eiro nodrošinās vienu šķidras pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs paēst nevar. Tāpat ziedojumi palīdzēs citiem paliatīvās aprūpes pacientu atbalsta pasākumiem - fizioterapeita palīdzībai, uzturspeciālista konsultācijām, transporta pakalpojumiem u.c.

152,5 labdarības maratona stundās, stikla studijā viesosies vairāk kā 100 Latvijā populāri un mīlēti mākslinieki, kā arī nozares eksperti, lai atbalstītu šī gada Dod Pieci! mērķi.

Par labdarības maratonu "Dod Pieci!"

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, kā arī jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai. Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide - katrs "Dod Pieci!" stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

Labdarības maratonu "Dod Pieci!" jau sesto gadu rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu lsm.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv.

Liels paldies maratona partneriem un atbalstītajiem, bez kuru līdzdalības maratona norise nebūtu iespējama: informācijas tehnoloģiju uzņēmumam "Tieto Latvia" un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam par finansiālu atbalstu. Paldies reklāmas aģentūras "DDB Lavija" komandai un digitālā satura mārketinga aģentūrai "New Black". Informatīvi labdarības maratona norisi atbalsta lielformāta un digitālās vides reklāmas mediji "Visual Media" un "Clear Channel", kā arī viena no vadošajām izdevniecībām Latvijā "Žurnāls Santa". Paldies arī par atbalstu SIA "Lat Eko Food", nodrošinot stikla studijas dīdžejiem un tehniskajam personālam dabīgos un veselīgos smūtijus "Rūdolfs", kā arī "Spināti un sviests" par maratona tehnisko darbinieku ēdināšanu, lielformāta reklāmas ražotnei "Magnum NT" par studijas vizuālā noformējuma druku un būvniecības uzņēmumam SIA "Hose" par atbalstu stikla studijas labiekārtošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu