Jauna informācija par apšaudi Maskavā pie Federālā drošības dienesta ēkas (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Apšaudi ceturtdien, 19. decembrī, Krievijas galvaspilsētā Maskavā pie Federālā drošības dienesta (FDD) galvenās mītnes, vienu cilvēku nogalinot un piecus ievainojot, sarīkojis kāds 39 gadus vecs Piemaskavas iedzīvotājs, vēsta vietējie mediji.

Uzbrucējs, kurš pats apšaudē tika nogalināts, esot bijušais apsargs. Viņš dzīvojis Podoļskā, 40 kilometrus uz dienvidiem no Maskavas, un šaušana viņam esot bijusi hobijs.

Ziņapmaiņas lietotnē "Telegram" vairākos kanālos publicēts nogalinātā uzbrucēja foto. Attēlā redzams bārdains vīrietis ar brillēm, viņa seja klāta asinīm.

Uzbrucēja arsenālā bijušas septiņas šautenes, kas viņa īpašumā bijušas legāli, atsaucoties uz izmeklētājiem, vēsta mediji.

Viņš piedalījies šaušanas sacensībās, apliecināja uzbrucēja strēlnieku kluba instruktors Oļegs Solovičs, norādot, ka ieroči viņa īpašumā atradušies legāli, tomēr šāvis viņš esot slikti.

Uzbrucēja māte laikrakstam "Komsomoļskaja pravda" sacījusi, ka viņš savulaik bijis apsargs, tomēr pēdējā laikā nav strādājis un dažkārt "runājis pa telefonu ar kaut kādiem arābiem". Sieviete gan atzina, ka angļu valodā notikušās sarunas nav sapratusi.

Laikrakstā publicēta vienkārša piecstāvu māja, kur uzbrucējs dzīvojis. Izmeklētāji tur veikuši kratīšanu.

Par uzbrucēja motīviem nekādas oficiālas versijas nav izteiktas.

Uzbrukums noticis dienu pirms Krievijas drošības dienestu dienas, kas tiek atzīmēta 20.decembrī. Uzbrukuma dienā Maskavas centrā Krievijas prezidents Vladimirs Putins rīkoja ikgadējo vairāku stundu preses konferenci.

Krievijā pēdējo gadu laikā notikuši vairāki uzbrukumi, kuru sarīkošanā tiek vainoti islāma ekstrēmisti, kas bieži vien saistīti ar nemierīgo Ziemeļkaukāza reģionu.

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) galvenās mītnes pieņemšanas telpā ceturtdien trīs nezināmi cilvēki uzsākuši apšaudi, atsaucoties uz FDD sabiedrisko sakaru nodaļu ziņo aģentūra "Maskava".

Apšaudē ar apsardzi divi no viņiem nogalināti, bet trešais izkļuvis uz ielas, kur turpinājis apšaudi. Vēlāk arī viņš nošauts.

Uzbrucēji nogalinājuši vismaz vienu FDD darbinieku, kā arī ceļu satiksmes drošības dienesta darbinieku, kas dežūrējis iepretī FDD ēkai.

Izskanējušās ziņas, ka nogalināts arī kāds Federālā apsardzes dienesta darbinieks.

Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz mediķiem ziņo, ka apšaudē vismaz divi FDD darbinieki guvuši smagus ievainojumus.

Kopumā apšaudē ievainoti pieci cilvēki.

Iepriekš mediju izplatītajos videoierakstos, kas uzņemti no dažādiem punktiem, redzams, ka kāds vīrietis izskrien no FDD ēkas, bet pēc tam seko šāvieni.

Ierakstos dzirdamas gan automātisko ieroču kārtas, gan atsevišķi šāvieni.

Varasiestādes Lielajā Lubjankas ielā slēgušas satiksmi.

Kas bijuši uzbrucēji, pagaidām nav zināms.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu