Policija Berlīnē evakuējusi Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vācijas policija sestdienas vakarā veica apmeklētāju evakuāciju no Ziemassvētku tirdziņa vietā, kur pirms trim gadiem terorists Anis Amri ar kravas automašīnu iebrauca pūlī, izraisot 12 cilvēku nāvi. Toreiz Amri izdevās aizbēgt, taču vēlāk viņu nošāva Itālijas policisti, vēsta portāls "RTL".

Sestdien, 21. decembrī, šajā vietā, saskaņā ar neoficiālām ziņām, aizturēti divi islāmticīgie, no kuriem vienam pastāvīgā dzīves vieta ir Ziemeļreina - Vestfālene (Vācija), bet otrs aizdomās turamais bijis izsludināts meklēšanā ASV saistībā ar nelikumīgām darbībām ar sprāgstvielām. Abi bijuši klasificēti kā potenciāli bīstamas personas un pēc izcelsmes ir sīrieši.

Raidsabiedrība "RTL" un "n-tv" vēlāk gan izplatīja informāciju, ka notikušais esot viltus trauksme, jo abām aizdomās turamajām personām bijuši meklēšanas sarakstos iekļautiem indivīdiem līdzīgi vārdi, taču abi nav identificēti kā potenciāli bīstamās konkrētās meklējamās personas. Mediji apgalvo, ka abi pēc dokumentu pārbaudes atbrīvoti, bet tā ir tikai ierasta prakse, ka policija šajā laikā cenšas būt īpaši piesardzīga.

Policija ziņo, ka Ziemassvētku tirdziņa evakuācija noritējusi "raiti un mierīgi" un pašlaik tas tiek pārmeklēts. 

Policijas operācija ietekmējusi arī sabiedriskā transporta kustību, jo tās gaitā tramvaji nepietur pie Berlīnes zooloģiskā dārza.

Pēc Ziemassvētku tirdziņa evakuācijas pārtraukts arī kāds pasākums tuvējā Ķeizara Vilhelma Piemiņas baznīcā, kas atrodas Šarlotenburgā, Rietumberlīnes centrā. Dievnamā šajā laikā atskaņota tradicionālā Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija. 

Pirms trim gadiem gandrīz tieši šajā pašā dienā 2016. gada 19.decembrī islāmists Anis Amrī iebrauca ar zagtu kravas fūri šajā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, nogalinot 12 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot. Vēlāk viņš bēguļoja un gāja bojā apšaudē Itālijā, kad policisti vēlējās pārbaudīt viņa dokumentus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu