Maltītes, kas var maksāt darbu! Kuri ēdieni ir aizliegti uz karalienes Elizabetes galda? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II.
Karaliene Elizabete II. Foto: Pixabay

Anglijas karaliene Elizabete II ir ļoti cienījamā vecumā un nav šaubu, ka viens no viņas veselības pamatnosacījumiem ir sabalansēts un veselīgs uzturs. Kādus pārtikas produktus karaliene uzskata par savam organismam nevajadzīgiem un neveselīgiem?

Makaroni

Makaroni sastāv no cietes un ogļhidrātiem, tāpēc karaliene tos uz visiem laikiem ir izslēgusi no sava uztura. To vietā viņa labprātāk priekšroku dod zivīm vai vistai ar dārzeņiem un salātu porcijai.

Gliemenes

Kopš neatminamiem laikiem Lielbritānijas monarhiem ir ieteikts atturēties no dažādu gliemeņu ēšanas, lai novērstu saindēšanos ar pārtiku un alerģiskām reakcijām. Karaliene Elizabete stingri ievēro šo tradīciju. Tiesa, princis Čārlzs ir mazāk konservatīvs un dažreiz labprāt ēd austeres.

Nesezonas produkti

Vasarā un rudenī Elizabete II labprāt bauda ogas un augļus - viņa īpaši novērtē lauksaimniecības produktus, kas audzēti karalisko muižu teritorijās. Bet ziemā karaliene pat neaiztiks zemenes un citus nesezonālos augļus, jo nevēlas kopā ar tiem baudīt arī lērumu pesticīdu.

Kartupeļi

Elizabete II uzskata, ka cietes saturoši pārtikas produkti ir kaitīgi, tāpēc kartupeļi nekad neparādās uz karaliskā galda. Protams, nevajadzētu pārmērīgo apjomos ēst kartupeļus, un tomēr Viņas Majestāte ir pārāk stingra attiecībā uz šo sakņu kultūru, jo tajos ir arī daudz noderīgu vielu.

Asiņains steiks

Daudzi pavāri un gardēži atzīst tikai vieglu vai vidēji ceptu steiku. Bet karaliene vienmēr ēd tikai labi ceptu gaļu, lai neriskētu ar savu veselību un netiktu inficēta ar salmonellu un citām infekcijām.

Baltas vistu olas

Viņas majestāte nekad neēd baltas olas. Varbūt karalienei ir maldīgs uzskats, ka brūnas olas ir veselīgākas, vai varbūt viņa vienkārši domā, ka tās ir garšīgākas - kas to lai zina!

Maize ar garoziņu

Tagadējais karaliskais šefpavārs Ovens Hodžsons savulaik laikrakstam "The Telegraph" sacīja, ka šefpavārs viņu izdzina no virtuves, jo bija pasniedzi sviestmaizi ar garozu. Fakts ir tāds, ka karaliene ēd tikai maizītes mīkstāko daļu, tāpēc pirms pasniegšanas garozai jābūt nogrieztai.

Ķiploks

Ķiploki ir aizliegts garšaugs uz Elizabetes II galda, galvenokārt, estētisku iemeslu dēļ. Karaliene ikdienā komunicē ar daudziem augsta ranga cilvēkiem, kas nozīmē, ka viņas elpai vienmēr jābūt svaigai.

Salda tēja

Tāpat kā visi angļi, Elizabete II nenodzīvo ne dienu bez tases labas tējas. Viņa tējai pievieno pienu, bet nekad cukuru, jo tas ir kaitīgs. No saldumiem karaliene dod priekšroku tumšajai šokolādei un žāvētiem augļiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu