"Iekšējā balss teica - mēs viņu atradīsim!" Brīvprātīgie pastāsta, kā Ziemassvētkos atrada Igaunijā pazudušo jaunieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Igaunijā 26. decembrī, purvā, netālu no upes, tika atrasta bezvēsts pazudusī Kerolina. Sieviete meklēšanā bija kopš 19. decembra. Brīvprātīgie, kuri sievieti atraduši, sacījuši, ka tas esot Ziemassvētku brīnums, ziņo "Postimees".

"Ei, vai šeit kāds ir," meklēšanas laikā iesaucies 41 gadu vecais Heino Jūrikas, ar kuru kopā bija 23 gadus vecā Kerstina Sermane. Abi brīvprātīgie dzirdējuši kādu balsi. 

Gan Jūrikas, gan Sermane esot brīvprātīgās meklēšanas operatīvajā grupā (OPEROG). Grupas biedri kopā ar policiju bieži piedalās meklēšanas operācijās.

23 gadus vecā Kerolina Lehta uz saucienu esot atbildējusi. "Jā, es esmu šeit! Esmu šeit iestrēgusi," sieviete sacījusi. 

Lehta esot atradusies uz kādas saliņas, netālu no Pāskūlas upes, kur varēja nokļūt tikai ejot pāri nokritušam kokam. Sievietes spēki bijuši izsmelti, viņa vairākas dienas bijusi viena uz salas.

Kaut arī Kerolinas spēki bijuši tuvu izsīkumam, viņa spējusi atbildēt uz brīvprātīgo saucienu. Brīvprātīgie gājuši uz dzirdētās balss pusi un viņu atraduši.

Plkst. 9.40 sieviete atrasta. Viņa gulējusi uz zemes. Atskaitot hipotermiju, nopietnu ievainojumu Lehtai neesot.

Jūrikas un Sermane esot novilkuši drēbes, lai ar tām sasildītu atrasto sievieti.

"Viņa bija ļoti izslāpusi. Paldies dievam, Kerstinai bija līdzi ūdens pudele un arī ēdiens. Man izdevās viņu mazliet pabarot," notikušo aprakstot Jūrikas.

Vispirms esot izsaukts Glābšanas dienests. Dienesta darbinieki vairākkārt jautājuši, vai šī tiešām ir ilgi meklētā sieviete? 

Pēc tam esot sazvanīta Kerolinas māte. "Viņa bija šokēta. Nespēja tam noticēt, gribēja pierādījumus. Grūti noticēt, ka šādā aukstumā cilvēks var pavadīt tik daudz laika āra. Viņa gribēja ar viņu parunāt, bet Kerolinai nebija spēka," sacījis brīvprātīgais.

Brīvprātīgie pēc sievietes atrašanas ir apskāvušies un ļāvuši vaļu emocijām. "Mēs apskāvāmies. Lai gan es pat neesmu pazīstams ar Kerstinu. Es būšu atklāts: ja jūs pats to nepiedzīvojat, diez vai jūs varētu izjust tās pašas emocijas, kādas mēs tajā brīdī jutām. To ir grūti aprakstīt vārdos. Tas ir īsts Ziemassvētku brīnums," sacījis Jūrikas.

Sermanei, kura bijusi pārsteigta par meklēšanas rezultātiem, sacījusi, ka viņai grūti aprakstīt savas emocijas. "Tas ir vienkārši neticami, ka mēs viņu atradām dzīvu," viņa sacījusi un piebildusi, ka no rīta viņas iekšējā balss esot teikusi, ka viņi atradīs Kerolinu.

Papildus Ziemassvētku brīnumam, sava loma šeit esot arī nejaušībai. Jau iepriekšējā dienā brīvprātīgie esot gājuši garām vietai, kur sievieti atraduši, tikai upes otrā pusē. Viņi esot meklējuši tuvāk bijušajam poligonam. Jūrikas minējis, ka viņi esot bijuši kādus simts metrus no vietas, kur beigās sieviete atrasta. "Attālums ir liels. Viņa varēja pasaukt, varbūt mēs būtu viņu atraduši. Bet, iespējams, viņa tajā brīdī gulēja. Pēc viņas teiktā, viņa tur varēja būt trīs vai četras dienas," sacījis vīrietis.

Nākamajā dienā brīvprātīgie meklētāji gājuši pa upes otru pusi. "Tāpat tur neviens neietu," vīrietis sacījis par vietu, kur sieviete atrasta.

Par to, kā sieviete nokļuva šajā vietā un cik ilgu laiku tur pavadījusi, noteiks izmeklēšana.

Pēc divu stundu glābšanas operācijas Kerolina ar policijas un robežsardzes pārvaldes helikopteru nogādāta Ziemeļigaunijas reģionālajā slimnīcā. Notikuma vietā atradušies arī ātrās palīdzības darbinieki un glābēji.

Pazudušās sievietes meklēšanā 19. decembrī iesaistījušies 200 brīvprātīgie. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu