Samsonovs uzstāda personīgo rekordu atvairītajos metienos un kaldina "Capitals" uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" vārtsargs Iļja Samsonovs piektdien atvairīja 38 metienus, palīdzot savai komandai izcīnīt uzvaru, kas viņam pašam bija jau astotais panākums izbraukumā.

"Capitals" viesos ar 4:3 (0:0, 2:0, 2:3) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes".

Uzvarētāju labā ar vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Lars Ellers un Jevgēņijs Kuzņecovs, bet Karolīnas komandā divas piespēles Andrejam Švečņikovam.

"Capitals" vienībā personīgo rekordu - 38 - atvairītajos metienos uzstādīja Samsonovs, kurš kļuva par pirmo debitantu savā pozīcijā, kam vienas sezonas laikā izdevies uzvaru izcīnīt karjeras pirmajās astoņās izbraukuma spēlēs. 

Rezultātu otrā perioda trešajā minūtē atklāja Ričards Paniks, kurš uzbrukumu noslēdza ar gūtiem vārtiem pēc tam, kad nesekmīgs caurgājiens padevās Elleram. Nepilnas trīs minūtes vēlāk "Capitals" jau spēlēja skaitliskajā vairākumā, un vārtu priekšā pilnīgi nepiesegts palika Kuzņecovs, kurš arī saņēma ripu un panāca jau 2:0. Trešā perioda pirmajā minūtē Džordans Stāls rezultātu samazināja līdz 1:2, bet teju divas minūtes vēlāk Ellera metiens atgrieza divu vārtu pārsvaru.

Līdz trešās trešdaļas piektajai minūtei Jakubs Vrāna bija guvis jau ceturtos "Capitals" vārtus, taču Teuvo Teravainens un Raiens Dzingels vēlāk izmantoja savas iespējas skaitliskajā vairākumā, panākot jau 3:4. "Hurricanes" vēl bija septiņas minūtes laika, lai izrautu neizšķirtu, tomēr Samsonovs turpinājumā palika nepārspēts.

Tikmēr "Stars" savā laukumā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) uzvarēja Detroitas "Red Wings", svinot ceturto panākumu pēc kārtas.

"Stars" komandā trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Esa Lindels, bet Džo Pavelskis un Rūps Hincs iekrāja 1+1. Vienīgos Detroitas komandas vārtus guva kapteinis Dilans Larkins.

Sestdien laukumā dosies visas četras latviešu pārstāvētās komandas. Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu un Matīsu Kivlenieku cīnīsies pret Sanhosē "Sharks", Bufalo "Sabres" un Zemgus Girgensons tiksies ar Floridas "Panthers", Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" spēkosies ar Tampabejas "Lightning", bet Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins" centīsies uzvarēt Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu