Izvarošana un konflikts ar citu cīkstoni. Ko nevar "sadalīt" brāļi Jemeļjaņenko?

Aleksandrs un Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Apollo kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Fjodora Jemeļjaņenko un viņa jaunākā brāļa Aleksandra attiecības jau ilgāku laiku ir raksturojamas kā naidpilnas. Fjodors pat ir izteicies, ka jaunākais brālis viņam ir miris, bet iemesli, kas noveda pie abu cīkstoņu naida ir dažādi.

Fjodors Jemeļjaņenko ir krievu jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis, kurš ir dzimis 1976. gada 28. septembrī Rubižnē, Ukrainā. Viņa brālis Aleksandrs ir dzimis 1981. gada 2. septembrī un arī ir visnotaļ atpazīstams MMA cīkstonis.

Aleksandra cietumsods

Ja Fjodors tiek uzskatīts ne tikai par vienu no visu laiku labākajiem, bet arī cienījamākajiem cīkstoņiem, tad par viņa brāli Aleksandru varētu teikt tieši pretējo. Pa vidu saistībām ar dažādiem krimināliem grupējumiem, Jemeļjaņenko jaunākais izcieta arī cietumsodu par seksuālo vardarbību.

2015. gada 19. maijā Aleksandram tika piespriests 4,5 gadus ilgs cietumsods par seksuālo vardarbību. Kā vēstīja "Bleacher Report", Aleksandrs bija seksuāli izmantojis savu kalponi Poļinu Stepanovu. Kamēr Stepanova ir nodarbojusies ar ikdienas darbiem Jemeļjaņenko namā, Aleksandrs piesavinājās viņas pasei un piespieda sievieti viņu seksuāli apmierināt, lai viņa varētu atgūt savu personu apliecinošo dokumentu.

Šī nebija pirmā Aleksandra "saķeršanās" ar likumu. Pirms apsūdzības par seksuālo vardarbību, Jemeļjaņenko jaunākais tika sodīts arī par uzbrukumu vecākam vīrietim kādā Maskavas kafejnīcā.

Tiesa, Aleksandrs neizcieta pat divus gadus no piespriestā cietumsoda, jo 2016. gada 24. novembrī viņš tika atbrīvots. 

Jaunākā brāļa kriminālo pagātni nekad nav atzinis Fjodors, kurš intervijā ar "Sport24" atzina, ka šobrīd Aleksandram vispirms vajadzētu atvainoties visiem cilvēkiem, kurus viņš ir izvarojis, aizvainojis un apkrāpis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Александр Емельяненко - АЕ?? (@alexemelyanenko_fan) on

Sērkoks pulvera mucā

Lai gan Fjodors allaž ir bijis kategoriski pret jaunākā brāļa saistībām ar kriminālo pasauli, viņš Aleksandram tik un tā palīdzēja pašos grūtākajos dzīves posmos. Šķiet, ka Jemeļjaņenko jaunākais šādu pretimnākšanu no Fjodora puses nav spējis novērtēt.

2017. gadā kādā sarunā ar krievu portālu, Aleksandrs atsauca atmiņā konfliktu ar citu cīkstoni, Sergeju Haritonovu. Lai gan abi cīkstoņi 2004. gadā aizvadīja savstarpēju cīņu, Aleksandra Jemeļjaņeko un Haritonova attiecības arī pēc dueļa bijušas labā stāvoklī.

Pie publiska konflikta novedis Haritonova komentārs par to, ko Fjodors uz cīņu ar citu MMA leģendu, Denu Hendersonu esot varējis ierasties alkohola reibumā un viņš tik un tā būtu spējīgs izcīnīt uzvaru. 

"Serjožam vajadzēja būt pateicīgam par to, ka mans brālis viņu ieveda lielajā sportā, bet viņš izteicās tik neglīti," komentējis Jemeļjaņenko jaunākais.

Aleksandrs, juta, ka šajā konfliktā Fjodors nav bijis viņa pusē un tas viņu sāpinājis. "Vienmēr esmu centies iestāties par Fjodoru. Esmu pat nonācis konfliktsituācijās viņa dēļ. Bet viņam, redz, manis aizstāvēšana šajā strīdā šķita neinteresanta. Fjodoram šobrīd apkārt ir cilvēki, kuri skrien viņam pakaļ un neko nesaka acīs, jo baidās pazaudēt vērtīgu kontaktu. Viņam apkārt ir vieni vienīgi divkoši."

Šāds jaunākā brāļa komentārs noveda pie tā, ka Fjodors nāca klajā ar atklātu vēstuli, kurā neatturējās no Aleksandra kritizēšanas.

Video: Aleksandra Jemeļjaņenko un Sergeja Haritonova cīņa

"Divkosis esi tu, Jūda"

Sarunā, kurā Aleksandrs apvainoja Fjodora apkārtējos cilvēkus, viņš vecāko brāli konstanti sauca par Fedju.

"Pirmkārt, es tev neesmu Fedja, bet gan Fjodors," savu vēstuli sāka Jemeļjaņenko vecākais. "Vairumā gadījumu es neatbildu uz citu cilvēku izteikumiem, bet šoreiz es nevaru klusēt. Šī būs mana pirmā un pēdējā atbilde tev. Uzskatu, ka konstanti reaģēt uz taviem meliem ir zem mana goda," turpināja Fjodors.

"Kāpēc nolēmu tev atbildēt? Tu manus tuviniekus nosauci par divkošiem. Divkosis esi tu, Jūda! Man ir žēl, ka cilvēki, kas tevi ir atbalstījuši smagos mirkļos šobrīd cieš. Es pats personīgi daudziem cilvēkiem esmu atvainojies tavā vārdā," turpinājis Fjodors.

Tāpat slavenais cīkstonis uzsvēra, ka tieši viņa apkārtējo cilvēku aizskaršana ir bijis pēdējais piliens.  "Par mani tu vari runāt ko vien vēlies, es izturēšu, bet neuzdrošinies aizvainot manus tuviniekus. Pie tam, tu daļu no viņiem pat nepazīsti. Visi šie cilvēki, kas tev ir palīdzējuši... tu neesi pat viņu mazā pirkstiņa vērts. Līdz ar to, varu teikt, ka tu pavisam noteikti esi ārpus man svarīgo cilvēku loka."

Nobeigumā Fjodors, bija, iespējams, visskarbākais: "Reiz kādā intervijā tu izteicies, ka vari man palīdzēt. Es gan nevaru saprast kā tu, nesen atbrīvots cietumnieks, man vari palīdzēt. Ja nu vienīgi beidzot apkaunot manu un manas ģimenes vārdu."

Protams, ir skaidrs, ka starp abiem brāļiem ir bijuši vēl daudz citi konflikti, par kuriem zina tikai tajā iesaistītie. Bet šis strīds uzskatāms par galveno abu brāļu nesaskaņu aizsākumu publiskajā vidē.

Spriežot pēc tā, ka Fjodors ir izteicies, ka Aleksandrs viņam ir miris, var droši secināt, ka abi sportisti joprojām nav uz saticīgas nots. MMA faniem atliek spekulēt, vai kādreiz abi sportisti varētu ringā iziet viens pret otru.

Jemeļjaņenko vecākais savā profesionālajā MMA karjerā ir aizvadījis 46 cīņas, no kurām uzvaru viņam ir izdevies izcīnīt 39, pretinieka pārākumu cīkstonis ir atzinis sešas reizes, bet viena cīņa noslēgusies ar tās anulēšanu (no contest).

Turpretim Aleksandrs savās gaitās MMA ir triumfējis 28 reizes, piedzīvojis septiņus zaudējumus, kā arī vienu reizi viņa cīņa ir noslēgusies ar neizšķirtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu