"Megxit": Princis Harijs ar sievu Meganu par atteikšanos no karaļnama nebija iepriekš brīdinājuši nevienu no ģimenes (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anglijas karaliene Elizabete II
Anglijas karaliene Elizabete II Foto: SIPA/Scanpix

Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana Mārkla trešdien, 8. janvārī, nāca klajā ar pārsteidzošu paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Pāris savā paziņojumā informēja, ka pavadīs kādu laiku Ziemeļamerikā un pārtrauks ilgi uzturētās attiecības ar presi.

Mediji ziņoja, ka Saseksas hercogs un hercogiene par savu lēmumu nav iepriekš informējuši ne karalieni Elizabeti II, kas ir Harija vecmāmiņa, ne Harija tēvu princi Čārlzū.

Pārsteidzošā ziņa seko šī pāra vētraini pavadītam gadam. Princis Harijs un Megana ir atklāti atzinuši, ka viņiem ir grūti būt uzmanības centrā un ka viņi atsvešinājušies no Harija brāļa prinča Viljama. Pāris oktobrī nolēma sākt tiesvedību pret tabloīdu presi, iesūdzot tiesā laikrakstu "cietsirdīgas kampaņas" dēļ.

"Mēs esam nodomājuši aiziet no karaliskās ģimenes "nozīmīgo" locekļu lomas un strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi, vienlaikus turpinot pilnīgi atbalstīt Viņas majestāti karalieni," teikts paziņojumā, kuru publiskoja Bekingemas pils.

"Mēs esam izvēlējušies šogad veikt pāreju, sākot veidot progresīvu jaunu lomu šīs institūcijas ietvaros," pāris piebilda.

"Mēs tagad plānojam sabalansēt savu laiku starp Apvienoto Karalisti un Ziemeļameriku."

Bekingemas pils pēc stundas un 40 minūtēm publiskoja citu paziņojumu, kurā teikts, ka diskusijas ar Saseksas hercogu un hercogieni ir "agrīnā stadijā".

"Mēs saprotam viņu vēlmi pēc atšķirīgas pieejas, bet tie ir sarežģīti jautājumi, kuru izskatīšanai būs vajadzīgs laiks," piebilsts šajā paziņojumā.

35 gadus vecais Harijs un 38 gadus vecā Megana ir starp karaļnama svarīgākajiem locekļiem un līdzīgi Viljamam un viņa sievai Keitai tiek uzskatīti par monarhijas nākotni.

Harijs un Megana Ziemassvētku sezonā pavadīja sešas nedēļas Kanādā, pirms tam atzīstot, ka nejūtas ērti būt mediju uzmanības centrā pēc savām kāzām 2018.gada maijā un dēla Ārčija piedzimšanas pērnā gada maijā.

Viņi arī nebija klāt karaļnama tradicionālajos Ziemassvētkos Sendringemas muižā, jo svētkus pavadīja pie Meganas mātes Dorijas Reglendas.

Sociālo tīklu lietotāji Saseksas hercogu paziņojumu jau nodēvējuši par "Megxit" ar atsauci uz "Brexit" jeb Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu