"Viņa zināja..." Viena no 176 upuriem Ukrainas lidmašīnas katastrofā paredzēja savu nāvi pirms lidojuma (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kuvatõmmis videost

Divdesmit minūtes pirms lidmašīnas pacelšanās, kurai vajadzēja no Teherānas lidot uz Kijevu, Šeida Šadhu, kura atradās uz klāja, zvanīja savam vīram. Viņa lūdza, lai viņš viņu nomierina un pasaka, ka lidojums būs veiksmīgs. Diemžēl dažas minūtes pēc pacelšanās lidmašīna avarēja, Šeida ar pārējiem 175 cilvēkiem neizdzīvoja.

Toronto dzīvojošā sieviete bija devusies trīs nedēļu atvaļinājumā pie savas mātes un māsām, kas dzīvo Teherānā. Viņai bija jāatgriežas mājās pie sava vīra Hasana Šadhu, ziņo CNN. Kijevā viņai būtu bijis jāpārsēžas lidmašīnā uz Toronto.

"Es runāju ar viņu 20 minūtes pirms lidmašīnas pacelšanās," sacīja mirušās vīrs, piebilstot, ka sieva bija satraukusies par pēkšņi saasinātajām attiecībām starp Irānu un ASV.

"Viņa gribēja, lai es viņu nomierinu un apsolu, ka karš nenotiks. Es viņai teicu, lai neuztraucas," viņš apsolīja sievai, ka nekas nenotiks. "Tad viņa teica, ka viņai ir jāizslēdz tālrunis."

Šie bija pēdējie vārdi, ko Šadhu dzirdēja no savas sievas. Pēc dažām minūtēm lidmašīna pacēlās no skrejceļa un vēl nenoskaidrota iemesla dēļ gandrīz uzreiz avarēja.

Šadhu ir pārliecināts, ka viņa sieva paredzēja katastrofu. Pirms izlidošanas no Irānas sieviete sociālajā tīklā ievietoja savu fotoattēlu un zem tā parakstīja, ka baidās pamest valsti.

"Viņa zināja. Paskatieties tikai uz viņas seju, paskatieties, kādu dzejoli viņa uzrakstīja," saka mirušās dzīvesbiedrs, lasot uzrakstīto: "Es aizeju, bet mani uztrauc tas, kas paliek aiz manis. Es baidos par cilvēkiem, kurus es atstāju," viņa rakstīja sociālajā tīklā "Instagram".

Vīrietis, kurš dalījās pieredzē ar Kanādas plašsaziņas līdzekļiem, tikko devies uz Teherānu, lai paliktu pie sievas radiem. "Mēs bijām precējušies desmit gadus. Es dzīvoju viņai," viņš teica.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu