Miris pasaulē mazākais vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

27 gadu vecumā miris pasaulē īsākais vīrietis, kurš pats varējis pārvietoties, nepālietis Kagendra Tapa Magars, savā mājaslapā pavēstījusi Ginesa rekordu grāmata.

Kagendra bija dzimis 1992. gada 14. oktobrī. Savas 18. dzimšanas dienas priekšvakarā vīrietis bija 67,08 centimetrus garš.

"Kad viņš piedzima, viņš bija tik mazs, ka viņu varēja noturēt plaukstā. Mazā auguma dēļ viņu bija grūti mazgāt," atcerējās Kagendras tēvs.

Pēc rekorda iegūšanas vīrietis strauji ieguva sabiedrības uzmanību un 2011. gadā tika pasludināts par Nepālas tūrisma labās gribas vēstnesi.

Kagendras draugi pastāstīja, ka vīrietis pēdējā laikā cīnījies ar sirds problēmām, astmu un pneimoniju. Ceturtdien, 16. janvārī, viņš tika nogādāts slimnīcā, kur piektdien plkst. 15 mira.

Ginesa rekordu grāmata atzīst divu veidu īso cilvēku kategorijas - tādi, kas var paši pārvietoties, un tādi, kas to nevar. Kagendra bija īsākais vīrietis, kurš varēja pārvietoties. Viņš bija nedaudz vairāk nekā 7 centimetrus garāks 59,93 garo filipīnieti Džunriju Balavingu, kurš iedzimtas slimības dēļ paša spēkiem nevar nostāvēt vai pastaigāt.

Pēc Kagendras nāvi rekordu atguvis 70,21 centimetru garais kolumbietis Edvards Hernandezs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu