"Megxit": Karalienes un Bekingemas pils oficiālie paziņojumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Harijs ar sievu, Meganu Mārklu, un vecmāmiņu, karalieni Elizabeti II.
Princis Harijs ar sievu, Meganu Mārklu, un vecmāmiņu, karalieni Elizabeti II. Foto: Reuters

Karaliene Elizabete II un Bekingemas pils ir nākušas klajā ar paziņojumiem pēc sarunām ar Karaliskās ģimenes locekļiem, lai apspriestu Saseksas hercoga un hercogienes jaunās lomas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pilnais karalienes Elizabetes II paziņojums:

"Pēc daudzu mēnešu sarunām un nesenākām diskusijām es priecājos, ka mēs kopā esam atraduši konstruktīvu un atbalstošu valodu ar manu mazdēlu un viņa ģimeni."

"Harijs, Megana un Ārčijs vienmēr būs ļoti mīlēti manas ģimenes locekļi."

"Es apzinos izaicinājumus, kurus viņi piedzīvojuši pēdējos divos gados, un atbalstu viņu vēlmi pēc neatkarīgas dzīves."

"Es vēlos pateikties viņiem par ieguldīto darbu šajā valstī un ārpus tās robežām, un es īpaši lepojos ar to, kā Megana tik ātri kļuva par vienu no ģimenes locekļiem."

"Tā ir visas manas ģimenes lielākā vēlēšanās, ka šodienas vienošanās ļaus viņiem sākt veidot laimīgu un mierīgu jauno dzīvi.""

Bekingemas pils paziņojums:

"Saseksas hercogs un hercogiene ir pateicīgi Viņas Majestātei un Karaliskajai ģimenei par pastāvīgo atbalstu, uzsākot nākamo savas dzīves nodaļu."

"Kā panākta vienošanās šajā jaunajā plānā, viņi saprot, ka viņiem tiek prasīts atkāpties no karaļnama pienākumiem. Viņi vairs nesaņems valsts līdzekļus."

"Ar karalienes svētību Saseksa turpinās pastāvēt. Kaut arī viņi vairs nevar oficiāli pārstāvēt karalieni, Saseksas hercogi ir skaidri norādījuši, ka viss, ko viņi darīs, turpinās atbalstīt Viņas Majestātes vērtības."

"Saseksas hercogi neizmantos savus titulus, jo viņi vairs nav Karaliskās ģimenes locekļi."

"Bekingemas pils nekomentē drošības pasākumu detaļas. Ir labi izveidoti neatkarīgi procesi, lai noteiktu nepieciešamību pēc valsts finansētas drošības."

"Šis jaunais modelis stāsies spēkā 2020. gada pavasarī.""

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka princis Harijs un Megana Mārkla turpmāk nevarēs izmantot karaliskos titulus un izmantot sabiedriskos līdzekļus karalisko pienākumu pildīšanai, atsaucoties un Bekingemas pils paziņojumu.

Saseksas hercogs un hercogiene sacīja, ka plāno atmaksāt 2,4 miljonus mārciņu nodokļu maksātāju naudas, kas izmantota Frogmoras kotedžas atjaunošanai. Tā turpinās kalpot kā pāra Lielbritānijas rezidence.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu